Audi og VW-modeller innkalles

Audi innkaller 158.000 biler på verdensbasis til kontroll. Fabrikken har oppdaget enkelte Audi- og Volkswagen-modeller har utette pakninger i styreleddene, som kan forårsake for tidlig slitasje.

Når pakningene er utette, blir det fritt frem for støv, skitt og vann å trenge inn på områder man helst vil holde disse elementene borte fra. Sand og vann på innsiden av pakningene får samme egenskaper som sandpapir, og som vi skjønner vil da dette bidra til å slite på deler i styreleddene. Merker du en klapring i forstillingen når du kjører på ujevn vei, kan dette være årsaken.

I Norge gjelder dette totalt 5.510 biler fra 1998 og 1999, fordelt på 3651 Volkswagen Passat og 1859 Audi-modeller (ca. 1.200 A4, ca. 600 A6 og ca. 10 A8), alle med styreledd i aluminium. Den norske importøren, Harald A. Møller, vil skriftlig innkalle de bilene det gjelder til kontroll. Har du imidlertid importert bilen uavhengig av bilforhandlere, må du selv sørge for å ta kontakt med riktige instanser for å få dette sjekket, og eventuelt utbedret. Ved unormal slitasje vil pakningene byttes ut.

Det har, i følge Harald A Møller AS, ikke skjedd ulykker i Norge som skyldes denne type slitasje.