Audi og BMW med samme idé

De tyske premium-merkene fyller opp modellrekkene sine med stadig flere varianter.

X6 er en  sær versjon av X5 og  BMW ser ut til å ville gjøre noe tilsvarende i segmentet (bilklassen) nedenfor - med en X4 som en sær versjon av X3. Og Audi har ikke tenkt å sitte på sidelinjen... Foto: Automedia
X6 er en sær versjon av X5 og BMW ser ut til å ville gjøre noe tilsvarende i segmentet (bilklassen) nedenfor - med en X4 som en sær versjon av X3. Og Audi har ikke tenkt å sitte på sidelinjen... Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De to bilene vi ser her er datagenererte bilder fra Automedia. Men Automedia har ikke diktet opp disse bilene - det dreier seg om nye modeller som er på trappene hos henholdsvis Audi og BMW.

Evoque-konkurrenter

Den kompakte og sporty utseende SUV-en Range Rover Evoque har med sin suksess vist at det absolutt er en etterspørsel etter mindre traust utseende biler i den klassen, og også de tyske premiumprodusentene vil naturligvis ha sin del av kaken.

SUV krysses med kupé

Audi Q4 og BMW X4 heter bilene ifølge Automedia, uten at vi kan bekrefte helt definitivt at det er det de kommer til å hete. Etter de siste årene å ha gått inn i markedet med kompakte (X1 og Q3), mellomstore (X3 og Q5) og store SUVer (X5 og Q7), gjelder det å supplere disse med mer sporty utseende varianter.

BMW trakk først, og lanserte X6, som er en slags X5 med kupé-fasong. Vi for vår del anser den for å være et temmelig unyttig kjøretøy - men noen har tydeligvis falt for den.

Les vår test av BMW X6 her!

Audi Q4 og BMW X4 ifølge Automedia:


Audi om et par år

Ikke nok med det, både BMW og Audi er overbevist om at også disse "cross-kupéene" eller "SUC"-ene, SAC-ene eller hva de nå skal kalles, ikke bare har livets rett, men også at de har fremtiden for seg. Derfor altså de kommende modellene vi ser her i datamanipulert form.

Ryktene vil at Audi Q4 skal komme på markedet sent i 2014, og det har lekket ut innside-informasjon om at prosjektet er på god vei.

Test av Audi Q3

Den skal være basert på Audi Q5 og ha omtrent de samme dimensjonene i lengde og bredde, men bli en del lavere og altså få den karakteristiske kupé-fasongen på hekken. I Automedias utførelse, har den i motsetning til BMWs X-modell bare tre dører.

BMW planlegger 4-serie

BMW kanskje i år

Når det gjelder BMW X4, er det et prosjekt som ikke er helt nytt - men det kan virke som om det ble lagt på is og deretter revidert i forbindelse med finanskrisen. Uansett ser det ut til at dette prosjektet nå nærmer seg moden fase, og at vi kan forvente å se i det minste en forsmak på denne mot slutten av året. I fjor høst bekreftet nemlig BMWs toppsjef Norbert Reithofer, i et intervju med tysk presse, at bilen er på trappene. Den skal til og med komme i en M-Performance-versjon etterhvert. Hvem vet, kanskje får vi se X4 i forbindelse med bilutstillingen i Paris i oktober?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer