Audi med ny quattro

Audi klargjør nå sin A1 quattro i snøen. Det ligger i kortene at også minibomben S1 er på vei.

Foto: Audi
Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var ikke fritt for at vi fikk en liten skuffelse på Paris-utstillingen i fjor høst da vi hadde håpet å få se Audi vise sportsversjonen av A1. Audi A1 er et av disse små snertne trend-kjøretøyene som er en slags kombinasjon av bil og motetilbøhør, som Mini Cooper, Citroën DS, Fiat 500 og Alfa Romeo MiTo, og det er naturlig at det kommer en heftig moroversjon.

Vi lot oss for så vidt sjarmere av nykommeren Audi A1 i fjor sommer. Les om det her.

185 hester vil bli fler

Nå ble det - rett skal være rett - vist en ganske kjapp A1 i Paris - 1.4 TFSi med 185 hestekrefter - ingen "smågutt" tross at den er liten, med andre ord. 0-100 på 6,9 sekunder lar seg høre. Mer om den kan du lese her. Årsaken til at S1 ikke er blitt vist skal ha å gjøre med at S-modeller skal ha firehjulsdrift, noe som ikke har vært tilgjengelig på A1.Haldex-quattro

Nå er det offisielt: Audi A1 kommer med firehjulsdrift, som Audi tradisjonelt kaller quattro. I dette tilfellet er det en tilpasset versjon av Haldex-løsningen som ifølge Audi er svært lik den man allerede finner i TT- og A3-modellene. Det dreier seg altså om en flerplatekløtsj med oljebad som styres elektronisk og funksjonerer hydraulisk for å overføre krefter bakover ved behov for å opprettholde fremkommeligheten. (Bilen har i utgangspunktet det meste av drivkreftene på forakselen).

Les om super-GTIen Audi RS3 her!

Flere miniracere

A1 quattro-modellen vi ser på bildene er en prototype som i disse dager tester ut konseptet i Canada, men Audi sier klart og tydelig at quattro skal tilbys på fremtidige høy-ytelsesversjoner av denne modellen. Konkurrenter i dag er biler som Mini John Cooper Works, Alfa Romeo MiTo GTA og Fiat 500 Abarth. Snart lanseres også Citroën DS3 Racing, så det blir etter hvert flust av små muskelbunter å velge mellom.

Og nå gleder vi oss til S1.

Vi har banekjørt TT RS. Les om det her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer