Audi lanserer Q1

Bekreftelsen er kommet. I 2016 er den her.

Denne illustrasjonen fra Audi forteller hvordan både den nye Q1 og den nye A1 vi bli - i 2016.  Foto: Audi
Denne illustrasjonen fra Audi forteller hvordan både den nye Q1 og den nye A1 vi bli - i 2016. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi har bestemt seg, og bekrefter at en Audi Q1 skal produseres. Bilen skal bygges i Ingolstadt, og komme på markedet som 2016-modell.

Firehjulsdrift er i skuddet som aldri før, og selv et merke som BMW leverer nå firehjulsdrift på mer enn halvparten av bilene som selges i Norge.

Audi har lenge vært der med Quattro, og Mercedes-Benz har akkurat innført mulighet for drift på alle fire, også på sine minste modeller. I tillegg er de rett rundt hjørnet med en GLA, en slags SUV-ifisert utgave av A-klassen.

Kompakt-SUV

Bilen blir en mindre sak som skal konkurrere med de andre kompakt-SUV-ene, som Mitsubishi ASX, Ford EcoSport, Opel Mokka, med flere. Forskjellen er at Audi Q1 vil bli profilert som en premiumbil, og vi tar antagelig ikke munnen for full når vi sier at dette også hinter om en høyere pris.

SUV-andelen fra Audi ligger i disse dager på 28 prosent per år. Med de nye modellene som ligger i planene skal dette økes til 35 prosent innen 2020, og da blir Q1 en viktig medspiller.

Som vi har rapportert tidligere spekuleres det også i en Audi Q2, og i så fall er også denne med i disse tallene, for den er også forventet å nå markedet engang i 2015 eller 2016.

Når det gjelder en forhjulsdreven versjon, så er denne allerede på markedet i form av Audi A1. Den nye Q1 vil derimot ikke bli basert på dagens A1, men den neste. Derfor, når vi får se de endelige bildene av A1, eller av Q1, så ser vi også hvordan den andre i grove trekk vil bli.

På samme måte som X1 er blitt en av de viktigste modellene for BMW, så skal vi ikke se bort fra at Q1 kan bli det for Audi.

.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer