Foto: Motoren Technik Mayer
Foto: Motoren Technik MayerVis mer

Audi får bakhjulsdrift!

MTM (Motoren Technik Mayer) er en Audi-foredler vi har respekt for. R8 GT3-2 forsterker følelsen ytterligere.

Kjennere av merket vet at det allerede finnes bakhjulsdrevne Audier - men ikke som kan registreres for bruk på vei. Disse benyttes i DTM- og GT-seriene.

Det finnes imidlertid et unntak: En biturbo 550 hesters A3 av forrige generasjon ombygget av det østerrikske tuningfirmaet O.CT. (Den kan du lese om her).

Ikke bare banebil

Men dette er mer seriøst. Her har vi en gatelovlig Audi R8 som ikke bare har bakhjulsdrift men som ytelsesmessig plasserer seg i samme kategori som årets seierherre i den etterhvert prestisjetunge kåringen av "Performance Car of the Year". (Les om det her).

560 hk

Når det gjelder krefter overgår den til og med R8 V10, for mens sistnevnte produserer 525 hestekrefter fra sin V10-motor på 5 liter, greier MTM å hente ut 560 fra V8-motoren 4.2 FSI, for anledningen utstyrt med kompressor. Bilen heter MTM R8 GT3-2 og totallet refererer til antall drivende hjul. Toppeffekten ytes ved 7.750 omdreininger. Dreiemomentet er 580 newtonmeter.

3,9 sek

V8-motoren mates av en kompressor     Foto: Motoren Technik Mayer
V8-motoren mates av en kompressor Foto: Motoren Technik Mayer Vis mer


Dette gir supersportsbil-ytelser, som nevnt. 0-100 skal gå unna på 3,9 sekunder - og det altså selv uten firehjulsdrift. Toppfarten er 317 kilometer i timen. MTM lover i tillegg en uforglemmelig lyd, takket være et gjennomarbeidet eksosanlegg.

Effektiv på veien

For at beistet skal være effektivt på veien, har MTM utstyrt det med sitt eget chassis-oppsett (MTM suspension kit) - det vil si, hjulopphenget kan stilles på forskjellige grader av sportslighet. Demperne er av typen Bilstein B16 CSC med mekanisk regulering av demperstyrke og -lengde. Hjulene kan utstyres etter behov med Dunlop Sport Maxx GT i dimensjonene 245/30-20 foran og 325/30-20 bak eller med Michelin Cup Sport i 245/30-20 foran og 315/25-20 bak. Felgene er smidde MTM Bimoto 20-tommere.

Eksteriøret har R8 V10-look med diffuser og hekkvinge, samt karbonfiber spoilere og sideskjørt. Sportssetene er av typen Recaro Pole Position, også i karbonfiber.

Audi R8 finnes også som... båt! Les om det her.

Foto: Motoren Technik Mayer
Foto: Motoren Technik Mayer
Foto: Motoren Technik Mayer
V8-motoren mates av en kompressor Foto: Motoren Technik Mayer
Foto: Motoren Technik Mayer
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Motoren Technik Mayer
OLYMPUS DIGITAL CAMERA