Audi A8 Hybrid bekreftet

Strøm i stedet for sylindre - nå blir det en realitet.

Det er bare å lære seg ordet ”downsizing” med en gang. Audi viser nå et tydelig eksempel på hva det er snakk om. Luksusbrakka Audi A8 har lenge betydd status og stor motor. Nå lanserer de en ny modell i rekken som fortsatt står for status, og som fortsatt står for ytelser, men den store motoren er forsvunnet.

Testet: Audi A8 4,2 TDI

Kjent maskin

Inn har Audi plantet en 4-sylindret 2-liters TFSI motor. Den kjente skapningen yter 211 hk i seg selv, men i A8 får den hjelp av en elektromotor, for nye A8 blir nemlig hybrid. Dermed høres det ikke så skremmende ut med en 2-liters firer i A8 likevel, men hvem hadde vel trodd det for bare noen år siden.

Lillebror A6 er prøvekjørt

God effekt

Forbrenningsmotoren på 211 hk og 350 Nm får hjelp av en elektromotor som yter 54 hk og 210 Nm. Vi har ved flere anledninger skrytt av elektromotorens herlige dreiemoment allerede fra første meter, noe som bidrar til god akselerasjon, selv i fraværet av flere sylindre. Samlet effekt i nye A8 Hybrid er oppgitt til 245 hk, og dreiemomentet er på 450 Nm. Samlet leverer motorene kraft nok til å skyve A8 til 100 km/t på 7,7 sekunder, og toppfarten er satt til 235 km/t.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Muligens verdens beste bilstereo

Langt på strøm

Audi A8 Hybrid bekreftet


En av de mer spesielle egenskapene til A8 Hybrid er dens evne til å kjøre i opptil 100 km/t bare på strøm. Rekkevidden er naturlig nok begrenset, men i 60 km/t holder batteriet en kapasitet som gir en rekkevidde på 3 km. Hovedmålet med å putte en hybrid drivlinje i A8 er likevel ikke å leke elbil. Hensikten er mer å redusere det totale drivstofforbruket, og på den måten også CO2-utslippet. A8 oppgis således til et forbruk på 0,64 l/mil, og et utslipp av CO2 på 148 g/km.

Mye utstyr

Luksusfølelsen er likevel til stede. Her har du 18” felger med et spesielt design for hybridversjonen. BOSE stereoanlegg er standard. Det samme er LED hovedlys, 3-soners klimaanlegg og metallik lakk. Prisen er foreløpig ikke offentliggjort, for bilen er først på markedet i 2012. Se ikke bort fra at den tekniske løsningen kan være med på å drive prisen ned i et område hvor A8 kan hente nye kunder.

Kommende Audi vises som hybrid