Audi A6 1.8T 1998: Startproblemer på Røros

Bilmerke: Audi A6
Motor: 1,8T
Årsmodell: 1998
Kilometerstand: 219.000

Startproblemer
Hei, jeg har en Audi A6 1,8 Turbo 1998-modell som har gått 219.000 km. Jeg bor for tida like utenfor Oslo, men kommer egentlig fra Røros (kaldt sted). Jeg har hatt et problem i vinter med at når jeg kommer til Røros, vil ikke bilen starte igjen etter at jeg har stoppet den. Dette har skjedd begge to ganger jeg har vært på Røros i vinter. Det er ikke kaldere på Røros enn i Oslo når dette skjer. Resultatet er blitt inn-tauing til nærmeste merkeforhandler. De ser på bilen, men finner aldri noen feil, varmer opp bilen og etterpå går den som om ingenting har skjedd. I jula skjedde dette igjen, akkurat samme historia. Etter at bilen hadde vært på verksted, hvor de ikke hadde gjort noe annet enn å varme den opp, både startet den og gikk feilfritt i temperaurer ned mot -35 grader. Jeg brukte bilen problemfritt på Røros i to uker etterpå. Dette skjer aldri når jeg er på østlandet, kun når jeg kommer til Røros. Neste uke skal en tekniker fra Audi se over hele bilen, men jeg kunne tenke meg å høre hva du tror det kan være. På forhånd takk!

PS: Jeg har tidligere bodd på Røros fast og da hatt bilen der hele tida, og det har aldri vært noen problemer før. Det virker derfor som om den ikke tåler klimaskiftet mellom byen (Oslo) og høyfjellet (Røros).

Svar:
Når bilen ikke starter så er det lurt å sjekke om det kommer gnist eller om det er bensinmangel, på den måten er det lettere å lokalisere feilen! Sjekk om du hører bensinpumpa. Jeg ville skiftet bensinfilteret først ! Jeg tror at det som skjer er at det ligger litt vann i filteret som fryser ved ekstremt kaldt klima og da vil ikke bensinen nå frem til motoren! Filteret ligger jo under bilen og er veldig utsatt dersom det bare er littegrann vann på grunn av litt kondens i en halvfull bensintank! Kan også være at en av følerne til bensininnsprøytingen spiller deg et puss, enten det er føler for kjølevannet eller føleren for lufttemperatur. Du bør nok sjekke motorstyringa med et egnet diagnoseapparat for å utelukke følere enten det er tempfølere, oksygenføler, luftmassemåler eller andre ting!