Audi A5 kommer

Audi er i full sving på Nürburgring med testing av sin nye kupé. Den er foreløpig godt kamuflert, men det er også en god stund til den kommer på markedet.

Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer

Audi A5 kommer

  1. Store bilder
Audi A5 kommer


Audi A5 er her fotografert under testing på Nürburgring. A5 baserer seg på Audi Nuvolari som be vist i Geneve i 2003, og vil kanskje se ut som en kjempestor TT når den er klar for salg. Størrelsesmessig vil den ligge mellom A4 og A6 og vil kanskje bli rundt 4,7 meter lang. Det kan med andre ord bli en ganske stor kupé. Men, nå har Audi vist ved et par anledninger at de liker store biler. Både A6 og Q7 er lengst i sine klasser. Ryktene sier også at A5 kabriolet får stofftak. Det er kanskje ikke så oppsiktsvekkende med tanke på at den samme bilen også finnes som kupé.

Moterer

Audi har et rikholdig motorutvalg, og det burde ikke være vanskelig å finne noe som kan gi A5 fortjente ytelser. Størrelsen på bilen og dens mulige posisjon som skikkelig luksuriøs kupé, gjør at 1,8-liter passer dårlig her. Vi vil tro at 3.0 TDI med 225 hestekrefter og 3.2 FSI med 255 hestekrefter vil være en god løsning. V8 4,2-liter bør også bli et alternativ. I S5-varianten, som antagelig vil være en bil samme gate som ny M3, bør ha RS4-motoren med 420 hestekrefter. Det blir neppe snakk om noe annet en firehjulsdrift på A5.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lansering

I første omgang vil det være snakk om A5 kupé. Denne vil vi kanskje se snurten av i 2007 med en påfølgende markedsintroduksjon i 2008. Etter det vil A5 kabriolet komme og til slutt S5.

  • Store A5-bilder finner du her.
  • Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder