<b>INGEN TVIL:</b> Slik mener Automedia at neste generasjon Audi A4 vil se ut.  Foto: AUTOMEDIA
INGEN TVIL: Slik mener Automedia at neste generasjon Audi A4 vil se ut. Foto: AUTOMEDIAVis mer

Audi A4 blir helt ny i løpet av året

Og disse illustrasjonene er nok ikke langt fra sannheten. Se hva du har å glede deg til.

Selv av A4 har solgt bra i mange år, er det nå på høy tid med en ny modell.

I 2014 kom nemlig A4 (1.500 biler totalt) såvidt foran Mercedes-Benz C-klasse (1.350) på registreringsstatistikken med høyere markedsandel, men bare til det kom en ny C-klasse, også som stasjonsvogn. Og vi skal selvsagt ikke glemme BMW 3-serie, som med sine 1.900 biler ligger foran dem begge.

SE OGSÅ: Test av Audi A4 Allroad!.

Gjenkjennelig!

Våre spionfotografer er kommet produsenten litt i forkjøpet med troverdige, om enn datagenererte, bilder av helt nye A4 (generasjon B9), slik den, ifølge Automedia, vil se ut. Det er ingen hemmelighet at Audi ikke har tenkt å revolusjonere designen med det første - tross en unektelig fornyelse som vi kunne berette om her for en tid tilbake.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Det var egentlig meningen at nye A4 allerede skulle være klar, men grunnet noen endringer i design i siste øyeblikk ble ferdigstillelsen utsatt. Det er nå planlagt lansering av modellen i løpet av året - og den vil sannsynligvis lanseres i Frankfurt, som 2016-modell.

Stasjonsvogn- og Allroadversjonene vil komme i etterkant.

Som elbil?

Det er temmelig sikkert at den også kommer ganske raskt som ladbar hybrid, noe Audi, med A3 e-tron, nylig beviste for oss at de får til. Men det er heller ikke å utelukke at den kan komme som ren elbil etterhvert, skal vi tro Automedia. Arkitekturen bilen er basert på burde gjøre det mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om nyhetene som vil komme i 2015!

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Q7-plattform

Det er nemlig kanskje mest oppsiktsvekkende for mange at kommende A4 faktisk deler plattform med den helt nye og svære SUV-en Q7. Det henger sammen med at Audi nå ruller ut bruken av MLB, Volkswagen-konsernets "byggesett"-plattform (modulerbar basisstruktur), for biler med arkitektur basert på langsstilt motor.

Dette er neste etappe i den modulære tenkingen som fra start lå bak utviklingen av dagens Audi A3 - og dermed VW Golf, men i det tilfellet med tverrstilte motorer - plattform MQB.

Uansett er det duket for et ekstremt viktig år for Audi nå i 2015!