Audi A4 blir helt ny i løpet av året

Og disse illustrasjonene er nok ikke langt fra sannheten. Se hva du har å glede deg til.

INGEN TVIL: Slik mener Automedia at neste generasjon Audi A4 vil se ut.  Foto: AUTOMEDIA
INGEN TVIL: Slik mener Automedia at neste generasjon Audi A4 vil se ut. Foto: AUTOMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv av A4 har solgt bra i mange år, er det nå på høy tid med en ny modell.

I 2014 kom nemlig A4 (1.500 biler totalt) såvidt foran Mercedes-Benz C-klasse (1.350) på registreringsstatistikken med høyere markedsandel, men bare til det kom en ny C-klasse, også som stasjonsvogn. Og vi skal selvsagt ikke glemme BMW 3-serie, som med sine 1.900 biler ligger foran dem begge.

SE OGSÅ: Test av Audi A4 Allroad!.

Gjenkjennelig!

Våre spionfotografer er kommet produsenten litt i forkjøpet med troverdige, om enn datagenererte, bilder av helt nye A4 (generasjon B9), slik den, ifølge Automedia, vil se ut. Det er ingen hemmelighet at Audi ikke har tenkt å revolusjonere designen med det første - tross en unektelig fornyelse som vi kunne berette om her for en tid tilbake.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Det var egentlig meningen at nye A4 allerede skulle være klar, men grunnet noen endringer i design i siste øyeblikk ble ferdigstillelsen utsatt. Det er nå planlagt lansering av modellen i løpet av året - og den vil sannsynligvis lanseres i Frankfurt, som 2016-modell.

Stasjonsvogn- og Allroadversjonene vil komme i etterkant.

Som elbil?

Det er temmelig sikkert at den også kommer ganske raskt som ladbar hybrid, noe Audi, med A3 e-tron, nylig beviste for oss at de får til. Men det er heller ikke å utelukke at den kan komme som ren elbil etterhvert, skal vi tro Automedia. Arkitekturen bilen er basert på burde gjøre det mulig.

Les mer om nyhetene som vil komme i 2015!

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Q7-plattform

Det er nemlig kanskje mest oppsiktsvekkende for mange at kommende A4 faktisk deler plattform med den helt nye og svære SUV-en Q7. Det henger sammen med at Audi nå ruller ut bruken av MLB, Volkswagen-konsernets "byggesett"-plattform (modulerbar basisstruktur), for biler med arkitektur basert på langsstilt motor.

Dette er neste etappe i den modulære tenkingen som fra start lå bak utviklingen av dagens Audi A3 - og dermed VW Golf, men i det tilfellet med tverrstilte motorer - plattform MQB.

Uansett er det duket for et ekstremt viktig år for Audi nå i 2015!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer