Audi A3 Vario blir en mer høyreist versjon av A3 og en konkurrent til Mercedes B-klasse og den kommende BMW 1-serie GT. Foto: Automedia
Audi A3 Vario blir en mer høyreist versjon av A3 og en konkurrent til Mercedes B-klasse og den kommende BMW 1-serie GT. Foto: AutomediaVis mer

Audi A3 Vario på vei?

For Audi er dette en ny biltype: En høyreist, mer praktisk utgave av Audi A3.

Hvis du har lyst på en Audi A3 av nyeste generasjon, men synes den blir litt i trangeste laget, kan det se ut til at løsningen snart vil komme fra produsenten selv.

Datagenerert bilde

Det er Automedia, vår leverandør av spionbilder, som har klekket ut dette bildet basert på innside-informasjon og observasjoner. Hva det er? En fleksibil-versjon av Audi A3. Ryktene om en slik bil har svirret en stund og det er ganske et nærliggende svar på en tydeligvis økende etterspørsel etter denne typen karosserivariant, i hvertfall nedover i Europa.

TEST: Audi A3 mot Mercedes A-klasse og Volvo V40

Mye skjer

Flere varianter: Audi A3 finnes allerede som såkalt Sportslimousine (sedan på Audi-språk), som vi prøvekjørte for ikke så lenge siden.
Flere varianter: Audi A3 finnes allerede som såkalt Sportslimousine (sedan på Audi-språk), som vi prøvekjørte for ikke så lenge siden. Vis mer


Det er duket for et svært stort antall modeller basert på den aktuelle MQB-plattformen (byggesett-konsept basert på arkitektur med tverrstilt motor) i Volkswagen-konsernet. Det var Audi som fikk æren av å innvie den med sin A3, som først kom i 3-dørsversjon og siden ble oppfulgt av den større og mer praktiske A3 Sportback (les testen her).

Se kommende Audi Q6

Blir det fem?

Ikke nok med det - en firedørs "limousine"-versjon (les sedan) er også blitt lansert og den åpne versjon ble nylig vist for publikum i Frankfurt.

A3 Vario vil dermed få det totale antall A3-varianter opp i imponerende fem stykker, og det uten noen stasjonsvogn. Dette i motsetning til fetter VW Golf, som leveres som stasjonsvogn (som DinSide naturligvis har testkjørt).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og à propos Golf: Audi A3 Vario vil naturligvis ha ganske mye til felles med kommende VW Golf Sportsvan.

Kommer Audi A9?

Automedia indikerer 2014 som mulig lanseringsår for A3 Vario, men det synes vi virker optimistisk. Særlig etter å ha snakket med den norske Audi-importøren, der PR-sjef Marius Tegneby ikke kan bekrefte at en slik modell i det hele tatt ligger i selskapets planer.

Dermed vil vi anta at A3 Vario (eller hva den nå vil hete) tidligst vil komme på markedet i 2015, om den i det hele tatt kommer.