NÅ ER DET ALVOR: Audi A3 Sportback kommer nå i e-tron-versjon. Ikke nok med at den kan klare 222 kilometer i timen og 0-100 på bare 7,6 sekunder - den kan også ifølge produsenten klare seg med 0,15 liter per mil ved blandet kjøring. Foto: Audi
NÅ ER DET ALVOR: Audi A3 Sportback kommer nå i e-tron-versjon. Ikke nok med at den kan klare 222 kilometer i timen og 0-100 på bare 7,6 sekunder - den kan også ifølge produsenten klare seg med 0,15 liter per mil ved blandet kjøring. Foto: AudiVis mer

Audi A3 Sportback som plug-in hybrid

Med 50 kilometer elektrisk rekkevidde kan dette bli rosinen i pølsa i A3-modellrekken.

Audi A3 kom nylig i den mest norsk-vennlige versjonen Sportback, altså den romsligere femdørsversjonen. Hva vi syntes om den da vi nylig testkjørte den, kan du lese her.

Ladbar hybrid

Nå har Audi annonsert at bilen kommer i en sprek, men meget økonomisk, ladbar hybridversjon. Slutt på e-tron-konseptbilene - dette er en kommende produksjonsbil, selv om vi riktignok ikke får den i butikkene før til neste år. Det er særlig tallet 35 gram per kilometer i CO2-utslipp som vil vekke oppsikt, og som vil spare kjøperen for mange avgiftskroner. I den grad de oppgitte tallene stemmer med kundens bruksmønster i virkeligheten, vil også forbruket, som er oppgitt til meget lave 0,15 liter per mil, bidra til at nykommeren får oppmerksomhet.

Enda en ny Audi-råtass: RS-versjon av kompakt-SUV-en Q3

204 hk totalt

Audi A3 e-tron blir ifølge produsenten en både kompakt og sportslig ladbar (plug-in-) hybrid. Kreftene kommer fra en bensinmotor på 1.4 liter som kobles sammen med en elektromotor og automatgirkassen S tronic. Den modifiserte bensinmotoren 1.4 TFSI yter 150 hestekrefter og elektromotoren leverer i tillegg 75 kW eller 102 hestekrefter. Totalt kan kombinert effekt (den såkalte system-ytelsen) nå 204 hestekrefter med et dreiemoment på 350 newtonmeter. 0-100 km/t gjøres unna på 7,6 sekunder og toppfarten skal være 222 kilometer i timen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trippeltest: Audi A3 mot Mercedes A-klasse og Volvo V40

LADBAR HYBRID: Bruker Audi A3 e-tron 0,15 liter per mil? Våre tester forteller noe helt annet. Foto: Audi
PROSENT: Audi har valgt å droppe turteller og heller satse på effektmåler.
NÅ ER DET ALVOR: Audi A3 Sportback kommer nå i e-tron-versjon. Ikke nok med at den kan klare 222 kilometer i timen og 0-100 på bare 7,6 sekunder - den kan også ifølge produsenten klare seg med 0,15 liter per mil ved blandet kjøring. Foto: Audi
Foto: Audi


0,15 per mil

Audi A3 e-tron skal altså ha et forbruk på kun 0,15 liter bensin pr mil. Hybrid-Audien kan kjøres på bare bensinmotoren, kombinert som hybrid eller på den elektriske motoren alene. De to kraftkildene kan overlappe hverandre. Elektromotoren har maksimalt dreiemoment fra start til 2.000 omdreininger, mens bensinmotoren har sitt kraftigste register mellom 1.750 og 4.000 omdreininger. Audi A3 e-tron kan benytte elektromotoren alene i hastigheter opp til 130 km/t og har en rekkevidde på elektrisk kraft - altså som ren elbil - på 50 km.

Når kommer... Audi A9?

Som konsept: Audi E-tron spyder fra 2011.
Som konsept: Audi E-tron spyder fra 2011. Vis mer


Kjærkommen for importøren

Hos Audis importør, Harald A. Møller, er man rimeligvis begeistret.

– Audi A3 e-tron blir et svært spennende og miljøvennlig alternativ blant kompaktbilene, sier Audi-importørens direktør Vidar Eriksen.

– Drivlinjen er svært god, og med suksessen til Audi A3 Sportback i ryggen er denne oppskriften perfekt. Audi A3 e-tron vil få en konkurransedyktig pris når vi lanserer bilen sommeren 2014, avslutter Eriksen.

Audi A3 e-tron bygges på samme lest som nylig lanserte Audi A3 Sportback og får première på bilutstillingen i Genève om snaue to uker.