Foto: Audi
Foto: AudiVis mer

Audi A3 skal bli ny

Tegning i dag, avduking neste uke. Neste Audi A3 er rett rundt hjørnet.

Audi A3, tross to ansiktsløftninger på siste generasjon, fremstår i dag som aldrende og lite spennende. Så pass bra som fetter VW Golf er blitt kan man lure på om den lenger har livets rett.

Sedan først

Omsider viser Audi de første skisser av etterfølgeren, eller i det minste av et konsept som blir basert på neste generasjon A3, ifølge den korte og lakoniske pressemeldingen som fulgte med de tre skissene vi viser her. Den virkelige bilen skal vises i Genève i begynnelsen av mars, og det interessante er at Audi her velger å åpne ballet med en sedanversjon. Det kan være en indikasjon på at Audi nå anser de viktigste markedene, i den forstand at de har mest fremtidig potensiale, for å være sedan-markeder som Kina, USA, Russland...

Kupé-fasong

Den nye kupé-lignende sedanen er en videreføring av formspråket vi har sett vokse frem hos Audi de siste årene og som har gitt oss elegante biler som A5 og A7 (les om vår prøvekjøring av nye Audi A7 Sportback her). De flytende linjene og de aktuelle LED-baserte lyktene er også typisk Audi.

Kompakt

Audi A3 Concept, som bilen skal hete, er kompakt og mindre enn nyeste Volkswagen Jetta - som vi nylig har prøvekjørt. Audien måler 444 centimeter i lengden, 184 centimeter i bredden og bare 139 centimeter i høyden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under panseret vil konseptbilen være utstyrt med en turboladet femsylindret motot - slagvolum ukjent - som produserer 408 hestekrefter som finner veien til veien via en syvtrinns dobbeltkløtsjkasse (S tronic) og alle fire hjulene.

Vi kommer med mer om den kommende Audien fra Genève om en drøy uke.

Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi