Audi A3 får trapes-grill

Det er ikke mer enn to år siden vi reiste til Sardinia for å stifte bekjentskap med andre generasjon Audi A3 - som i våre øyne fremsto som moderne og lekker. I dag derimot, fremstår tredørs-utgaven av Audi A3 som gammeldags.

Audi A3 får trapes-grill

Audi A3 får trapes-grill

  1. Store bilder

Hva med deg?

Hva mener du om Audis trapes-grill? (Avsluttet)
Grenseløst harry(53%) 1454
Vakker/kjempetøff(35%) 961
Grei nok(12%) 319
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
Audi A3 får trapes-grill


Hvorfor? Jo, fordi Audi i mellomtiden har innført sin oppsiktsvekkende, trapes-formede grill. Først ut var Audi A8 6.0, som allerede i desember 2003 fikk Audis såkalte single frame grill. Deretter kom turen til sedan-utgaven av nye A6. Men det som virkelig ødela for tredørs-utgaven av Audi A3, var lanseringen av A3 Sportback høsten 2004. A3 Sportback kunne ikke bare friste med gode priser, fem dører og bedre plass enn lillebror, i tillegg fikk Sportback altså trapes-formet grill. Etter Sportback ble tredørs-utgaven av A3 rett og slett en mindre interessant bil.

A4, A6 Avant og A8

Siden den gang har enda flere Audi-modeller fått den nye Audi-fronten. Etter Sportback fulgte A4 og deretter kom stasjonsvognutgaven av nye A6 med sin prangende grill. Og i løpet av de nærmeste ukene står A8 for tur.

A2, TT, A4 Cab. - og A3

Dermed er det faktisk bare fire Audi-modeller som mangler trapes-formet grill - A2, TT, A4 Cabriolet - og A3. Både A2 og TT synger på siste verset. Førstnevnte vil tas ut av produksjon i løpet av sommeren, mens TT snart vil pensjoneres til fordel for en helt ny modell. Vi har allerede vist spionbilder av en ansiktsløftet A4 Cabriolet, som sannsynligvis vil bli introdusert i løpet av sommeren eller høsten.

Til sommeren

Hvis ikke A3 snart hadde fått en ansiktsløfting, ville den derfor blitt den eneste Audi-modellen med "gammel grill". Men som den oppvakte leser sikkert forstår, så er selvsagt en facelift på vei. Ifølge importøren vil de første ansiktsløftede eksemplarene være på plass her i landet i månedsskiftet juni/juli. Og som bildene viser, vil ikke den nye A3-grillen stå tilbake for noen.

Ny sikkerhetsteknologi

Audi A3 får trapes-grill


Men det er ikke bare fronten som vil bli endret. Audi opplyser at A3 fra og med ansiktsløftingen også vil kunne leveres med S-line og Exclusive-line-pakker. Nye ratt med trapes-formede nav følger med på kjøpet og nye farve- og felgvalg vil også dukke opp. I tillegg vil A3 kunne leveres med ny, interessant sikkerhetsteknologi. Styreservoen vil nemlig bli koblet opp mot stabilitetsprogrammet (ESP). Hvis føreren møter bakhjulsskrens med motstyring, slik man skal gjøre, vil styringen bli lettere. Hvis føreren dreier rattet feil vei, vil imidlertid styringen bli tyngre. Dette for å gjøre føreren oppmerksom at en slik reaksjon ikke er tilrådelig. I tillegg vil en bakkestart-assist bli tilgjengelig.

Uendrede priser

Den ansiktsløftede A3 vil altså være på plass i Norge i månedsskiftet juni/juli. Motor- og girkassealternativene vil være de samme som i dag. Den norske Audi-importøren opplyser at heller ikke prisene vil påvirkes, noe som betyr at Audi A3 fortsatt vil koste fra 252.000 til 656.000 kroner.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder