Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Audi A3 (2004)

Hvis du trenger en bil i Golf-klassen men vil ta steget opp i kvalitetsfølelse, er dette et åpenbart alternativ.

A3 bærer røtter tilbake i 1996 da tyskerne overrasket med å lage sin første småbil med fire ringer i fronten siden Audi 50 fra 70-tallet. Kun tre dører var tingen, men etter tre år skjønte de at det var mer penger i å selge den også med fem dører. 1,6 bensin, 1,8, 1,8 turbo, S3, dieselmotorer og quattro gjorde at kundene hadde mye å velge mellom.

LES OGSÅ:

Kvalitetsproblemer i konsernet førte til en del rufs de første leveårene for A3. At modellen i grunn var mye basert på Golf, betydde nok mindre. Andre generasjon kom i 2003 og skulle bli enda mer eksklusiv. Nå skulle den utkonkurrere småbilene til BMW og Mercedes. Stadig med stort motorutvalg og nå enda mer utstyr tilgjengelig. Året etter kom 5-dørsutgaven som fikk navnet Sportback. Den er større og ligner nesten en liten stasjonsvogn. Kvalitetsfølelsen var bra, og du kunne skreddersy bilen slik du og din lommebok ønsket.

Større og mindre facelifter har kommet til underveis, nå sist i 2009. I 2008 kom til og med en kabrioletversjon av bilen. Vårt testeksemplar har 1,6-liters FSI-motor med 115 hk. Den gjør 0-100 på 10,9 sekunder og har toppfart på 196 km/t. Snittforbruket ligger på 0,66 l/mil.

At den er dyrere enn mange andre i sin klasse, har ikke skremt kundene bort fra Audi A3. Det ligger til en hver tid over 500 biler av denne generasjonen til salgs på nettet. Utvalget er dermed enormt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Om A3 er tøff å se på, er den ikke like tøff å kjøre. Kjøreegenskapene er helt på det jevne, dog chassiset ble vesentlig stivet opp fra forgjengeren. På den andre siden virker dette fortsatt utrolig bra i dag selv med 145 000 km på klokka. Den henger godt med selv dagens nye biler.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
Er det plass du er ute etter, går du for Sportback som koster noe mer. Dette duger likevel godt for to voksne med inntil ett barn om du orker operasjonen med seter fram og tilbake hver gang kid'en skal være med. Interiøret har holdt seg bra og alt virker fortsatt godt sammenskrudd. Bagasjerommet tar alt fra 350 til 1100 liter.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
Dette er en litt snobbete småbil som appellerer til alt fra yngre karrierekvinner til merkebevisste eldre menn. Nedslagsfeltet var overraskende stort. Det karakterfulle utseendet gir en markant vil-ha-faktor. Dessuten holder den seg godt selv etter mange år, både når det kommer til utseende og det meste av teknikken.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Audi A3 (2004)

Kvalitetsfølelse, design

Kostbar, ikke best plass

Se alle våre tester