At Audi lanserer et A2-konsept, betyr trolig at en helt ny generasjon A2 er på vei Foto: Audi
At Audi lanserer et A2-konsept, betyr trolig at en helt ny generasjon A2 er på vei Foto: AudiVis mer

Audi A2 gjenoppstår

A2 er et kjent navn for Audi-interesserte. Nå gjenoppstår den, men foreløpig bare som konseptbil.

A2 var på mange måter forut for sin tid da den ble produsert mellom 1999 og 2005. Den var liten, men plasseffektiv og relativt eksklusiv for småbilklassen. I tillegg hadde den meget gode miljøegenskaper for tiden. Det høres ut som en vinneroppskrift i dagens småbilmarked.

Kanskje er det også derfor Audi leker med tanken på å skape en helt ny modell, i forgjengerens ånd. A2 Concept har noen av de samme grunnleggende formene som originalen og trekker miljøtanken enda litt lengre. Den er nemlig helt elektrisk.

Her finner du test av originalen i spareutgave.

Sprek

Elmotoren yter solide 116 hestekrefter og 270 newtonmeter på det meste, men gir 80 hester og 160 newtonmeter i normalmodus. Selv om toppytelsene varer i begrenset tid, er det uansett bra når egenvekten ligger på beskjedne 1.150 kilo. Derfor går også 0-100 på rimelig friske 9,3 sekunder, og toppfarten er begrenset til 150 kilometer i timen.

Mer interessant er kanskje rekkevidden. Den er oppgitt til 200 kilometer. Ingen revolusjon akkurat, men nok for de flestes daglige bruk. Ladetiden fra tomt til fullt batteri er 4 timer med et vanlig vegguttak og 1,5 time med en hurtiglader (400 volt). Bilen er også beregnet på trådløs lading.

Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi
At Audi lanserer et A2-konsept, betyr trolig at en helt ny generasjon A2 er på vei Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: AudiArtikkelen fortsetter under annonsen

Lysbelte

A2 Concept er 380 centimeter lang, 169 bred og 149 høy. Det gjør at den passer godt inn mellom A1 og A3. Designen er imidlertid litt mer futuristisk, som også er vanlig for en konseptbil. Legg spesielt merke til LED-frontlyktene som strekker seg i hvert sitt belte bakover langs sidene mot baklysene. Lysbeltene på siden fungerer også som blinklys og bremselys.

Innvendig er det klart at dette er en konseptbil. Her er stilen nemlig minimalistisk og ganske annerledes enn i de fleste vanlige biler. Noe konkret om hva slags fremtidsplaner Audi har med denne bilen, sier de forøvrig ikke noe om i denne omgang. Men det er ingen hemmelighet at det har vært spekulert mye i en ny generasjon A2, og det kan virke som denne konseptbilen er en forsmak på hva vi har i vente.

Fremtidsutsikter

At bilen vises som ren elbil, kan tyde på at man kommer til å lage en elektrisk utgave. Men vi tipper at det kommer mer konvensjonelle versjoner også. Men det vil bare tiden vise. I første omgang stilles konseptbilen ut på Frankfurt-utstillingen som åpner om kort tid.