A1 Sportback Concept fra Frankfurt-utstilligen i fjor
A1 Sportback Concept fra Frankfurt-utstilligen i fjorVis mer

Audi A1 nærmer seg

Noen hevder Audi skal vise sin nye småbil om kun et par måneder. Andre mener det tar lengre tid. Når kommer den egentlig?

De oppsiktsvekkende nyhetene om at den helt nye modellen Audi A1 skal gå i produksjon allerede i oktober, gjengis i bilpressen nær sagt verden over. Det betyr i så fall at bilen skal vises i fiks ferdig utgave på Frankfurt-utstillingen i september.

Nyheten stammer opprinnelig fra den belgiske avisen Le Soir som angivelig har snakket med sjefen for Audis fabrikk i Brussel. Han hevder at fabrikken nå skal holde stengt i august for å klargjøre for produksjonen som altså visstnok skal starte i oktober.

Senest neste sommer

Den norske Audi-importøren er imidlertid ikke kjent med at produksjonen skal starte så tidlig og hevder at de første bilene er ventet til Norge omtrent midt på sommeren neste år, med produksjon på vårparten neste år.

Åpner for muligheten

Samtidig er man kjent med at Audi har bekreftet at det skal vises en foreløpig ukjent modell. Dette kan selvsagt være A1, men også et eller annet konsept. A8 er etter alt å dømme utsatt noe, og R8 Spider er den eneste modellen som er bekreftet.

A1 Sportback Concept fra Frankfurt-utstilligen i fjorSvært aktuell for Norge

Uansett når den kommer, Audi A1 blir en spennende bil, ikke minst for det norske markedet. Mulighet for forholdsvis små motorer med svært gunstige utslipp bør gi gode priser. En hybridvariant kommer, men trolig ikke fra starten av.

Artikkelen fortsetter under annonsen

A1 vil trolig først bli tilgjengelig som tredørs kombikupé og deretter som femdørs Sportback.