Her ser du Audi A1 med fire dører. Bilen vil antagelig  få lengre akselavstand enn dagnes versjon med 2 dører.
Her ser du Audi A1 med fire dører. Bilen vil antagelig få lengre akselavstand enn dagnes versjon med 2 dører. Vis mer

Audi A1 formerer seg

Spennende ting på gang fra Audi. Flere versjoner av A1 på vei.

Skulle du ønske mer krefter, firehjulsdrift, eller flere dører på nye Audi A1? Uansett svar, alt kommer. A1 har så vidt rukket å bli lansert, men Audi har spennende planer for den lille tassen.

S1 light

Først ut kommer det mange trodde skulle bli nye S1, men med 182 hk fra en 1,4 liters turbomaskin mente Audi at modellen ikke var verdig S’en i tilnavnet. Ikke er den firehjulsdreven heller, så S-merket bak på lokket ville bli feil i forhold til tradisjonene. Det betyr ikke at A1 med 1,4T blir en slapping. Vi har kjørt bilen med 122 hk og S-Tronic girkasse, og det er en særdeles leken krabat.

Vi har prøvekjørt A1

En ekte S1

 Foto: Audi
Foto: Audi Vis mer

Når S1 kommer vil det ta helt av. S1 er bekreftet med 240 hk, hvilket er dobbelt så mye som i den lekne krabaten jeg nevnte tidligere. Også S1 vil bli få mulighet for en S-Tronic girkasse som ekstrautstyr i stedet for den manuelle 6-trinns kassen. Heldigvis får bilen også firehjulsdrift. Det betyr litt økt vekt, men unektelig
bedre grep. I en så liten bil ville 240 hk blitt en rattdrager uten like. Drivverket vil også bestå av en sportsdifferensial, tilnærmet det som er å finne i Audi RS5. Ytelsene i nye S1 sies å skulle takle 0-100 km/t på ca. 6 sekunder, og toppfarten skal være sperret på 210 km/t. Det kan være greit at det butter før på 250 km/t i en så liten bil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sportback

For de som mener A1 blir for liten, så finnes det en liten trøst. I 2012 kommer Audi A1 Sportback, og da med fire dører. Ytterligere informasjon er vanskelig å oppdrive, men det skulle ikke forundre om den får litt lengre akselavstand enn todørs versjonen. Det vil i så fall gi en kombinasjon av bedre beinplass for baksetet, samt noe bedre bagasjerom. Ikke å forakte på en så liten bil som dette.

A1 e-tron

Audi A1 formerer segI 2012 vil vi etter alt å dømme få en elektrisk versjon av A1 på markedet, en bil som blant annet ble vist frem på markedet nå under bilutstillingen i Paris. Det er satt ut et antall biler for testing i Munchen, og DinSide reiser for å teste bilen i løpet av november. Teknologien forteller om 102 hk, og en rekkevidde på 50 km bare på batteriene. En forbrenningsmotor slår deretter inn og gir ytterligere rekkevidde ved å lade batteriene. A1 e-tron ble første gang vist under Detroit Motor Show i januar i år.

Blir A1 for liten? Her er A3

Se bildeserie av de mange kreasjoner Audi har laget:

Her ser du Audi A1 med fire dører. Bilen vil antagelig få lengre akselavstand enn dagnes versjon med 2 dører.
Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei
Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei
Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei
Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei
Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei
Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei
Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei
Foto: Audi


Frir til de unge

For å skape fres rundt A1 som modell valgte Audi å gjøre klar et lass med biler med forskjellige dekorasjoner til bilshowet i Würthersee. Dette kan sies å være et slags gatebiltreff, men både Audi og Volkswagen har brukt anledningen til å ta med seg spesielle biler dit de senere årene. På den måten har de fått god tilgang til sin nye kjøpegruppe, ungdommen. Kanskje A1 blir den første småbilen som faktisk friste de unge, også i Norge?

Her finner du alt om Audi

Se teaser av A1 Sportback: