Audi 80 1.8S 1991: Vanskelig å starte og lekker kjølevæske

Bilmerke: Audi
Modell: 80
Motor: 1,8s
Årsmodell: 1991
Kilometerstand: 96.000

Problem 1 : Vanskelig å starte bilen, spesielt etter korte turer. For å starte bilen åpner jeg panseret og smeller det igjen. Da starter den.

Problem 2: Bilen lekker kjølevæske. Må etterfylle cirka hver andre eller tredje mnd. Jeg har sett kjølevæske på motoren. Mekaniker har sagt (uten å se på bilen) at toppakningen må skiftes. Dette høres dyrt ut. Er det noe jeg kan gjøre?

Svar: Når det gjelder problem 1 så må jo dette være en tilfeldighet eller en veldig dårlig kontakt i ledninger eller stikk til ting som har noe med tenningsanlegget å gjøre. Hva er det som mangler når bilen ikke starter? Får den for lite strøm til startmotoren, får den ikke gnist i fra coilen eller er det bensinmangel? Dette må du finne ut av før du smeller panseret igjen! For å finne ut om toppakningen er defekt på et bilverksted så vil vi sette trykk på hver sylinder i tennplugghullet med motoren varm og innstilt på tenning, da vil lufttrykket tvinge seg ut igjennom en eventuelt defekt toppakning eller gjennom sprekk og tvinge kjølevann ut i ekspansjonsboks eller radiatoren. Men det kan jo også bare være en liten lekkasje i vannpumpe, radiator ute i motoren eller i varmeapparat. Du kan sikkert levere bilen til et verksted så kan du være trygg på at feilen blir korrekt reparert.