Audi 80 1.8S 1988: Ujevn tomgang

Bilmerke: Audi
Modell: 80 (Automatgir)
Motor: 1,8 S injection
Årsmodell: 1988
Kilometerstand: 190.000 km

Problem: Ujevn tomgang
Bilen starter alltid og går jevnt ved gasspådrag, men den rister og durer på tomgang. Den vil ikke gå jevnt før turtallet kommer over 1000 omdreininger. Problemet har vært stabilt i mange år. Plugger, ledninger og lambdasonde er skiftet. Leste om en Audi 100 91-modell som fikk råd om å rense tomgangsstiller? Hvor sitter evt. denne stilleren? Andre løsningsforslag?

Svar: Du har nok noe vi kaller mulitipoint innsprøyting og det vil si en forgasserliknende sak som er utstyrt med en elektrisk dyse mener jeg. Da sitter tomgangsstiller på siden av denne og justerer turtallet etter behov. Ditt problem kan ligge i at det er en defekt temperaturføler som sender informasjon til styreenheten om at motoren er for varm eller for kald slik at brennstoffblandingen blir feil. Jeg har også god tro på at det er falsk luft som suges inn på undersiden av gasspjeldet via defekte vakumslanger eller pakninger.

Lik Dinside Motor på Facebook

Siste nytt om Motor! Ønsker du siste nytt fra DinSide Motor rett i innboksen? Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de beste sakene tilsendt hver uke.