Astra TwinTop: Frisk kupé-kabriolet fra Opel

Trenden med åpne biler som i en håndvending (eller tastetrykk) forvandles til sporty kupé blir mer og mer populær. Nylig kunne vi presentere Volvos bidrag, og nå er de offisielle bildene av nok en spenstig utgave fra Opel kommet. Astra TwinTop skal konkurrere med Renault Mégane og Peugeot 307 CC og kompletterer dermed den omfangsrike Astra/Zafira-familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Astra TwinTop: Frisk kupé-kabriolet fra Opel

Astra TwinTop: Frisk kupé-kabriolet fra Opel

  1. Store bilder
image: Astra TwinTop: Frisk kupé-kabriolet fra Opel
image: Astra TwinTop: Frisk kupé-kabriolet fra Opel


Forrige Astra Kabriolet kan anses å ha vært en suksess med sine 55.000 solgte eksemplarer i Europa siden den Bertone-designede åpne bilen ble lansert i år 2000. Før den ble Kadett kabriolet fra 1987 og etterfølgeren, den første Astra kabriolet fra 1993, solgt i til sammen over 100.000 eksemplarer. Det er med andre ord viktig for Opel å leve opp til forventningene hos et klientell som har etablert seg gjennom årenes løp. Og nå er det kupé-kabriolet som gjelder.

Fjerde familiemedlem

Opel Astra ligger så langt i år (første halvår) på en femteplass på registreringsstatistikken her i landet med 1.694 biler. Selv om det er temmelig langt bak bestselgeren Toyota Corolla, betyr det at Opel igjen er med og slåss helt i toppen takket være en bil som har fått mye bra kritikk for kvalitetsfølelse, design, praktiske aspekter og kjøreegenskaper. Sannsynligvis er disse positive sidene å finne igjen i nykommeren med nedfellbart tak.

Astra TwinTop vil i hvertfall teknisk få nyte godt av tredje generasjon Astras fremskritt, både når det gjelder motorer og chassis. I tillegg til et i utgangspunktet bra understell vil også platekabrioleten kunne få IDS plus (interaktivt kjørekontrollsystem) med velgbar sport-instilling og kontinuerlig demperkontroll. Den vil også kunne få svingbare bi-xenon frontlykter som ekstrautstyr.

Motorene er kjent fra andre Astra-versjoner: fire bensinmotorer med fra 105 til 200 hestekrefter og en common rail-dieselmotor som yter 150 hester.

image: Astra TwinTop: Frisk kupé-kabriolet fra Opel


Kompakt pluss

Selv om Astra TwinTop teknisk sett hører hjemme i kompaktklassen, er den stor nok til å romme fire personer. Med en lengde på 4,48 meter og en bredde på 1,76 meter har det vært mulig å sørge for tilstrekkelig med plass til to voksne bak. I tillegg skal bagasjerommet være ganske så romslig; cirka 440 liter når bilen har taket oppe og over 200 liter når det er nede. Dette er gjort mulig takket være en ny måte å dele inn det nedfellbare taket på, i tre seksjoner som er mindre enn i andre løsninger og dermed kan ryddes på plass på en mindre plasskrevende måte. Ved å trykke på en knapp kan man heve det sammenlagte taket 25 centimeter for å få tilgang til bagasjen. Å åpne og lukke det elektrisk drevne taket fullstendig skal ta mindre enn 30 sekunder.

Produksjonen av Astra TwinTop vil starte ved fabrikken i Antwerpen i Belgia tidlig i 2006.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Opel-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!