Aston Martin vil bygge SUV

Det ble tommelen ned da Aston viste sitt første forslag i 2009. Men SUV er visstnok på vei likefullt.

<b>NEI, VÆR SÅ SNILL!</b> DinSide var til stede da denne SUV-en ble vist frem på bilutstillingen i Genève i 2009. Nå bekreftes det at Aston vil lansere en SUV, men vi regner med at nye designere har fått jobben. Foto: ASTON MARTIN
NEI, VÆR SÅ SNILL! DinSide var til stede da denne SUV-en ble vist frem på bilutstillingen i Genève i 2009. Nå bekreftes det at Aston vil lansere en SUV, men vi regner med at nye designere har fått jobben. Foto: ASTON MARTIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bransjens ledende internasjonale organ, Automotive News, som annonserer det: Aston Martin planlegger å bygge en SUV.

Og ikke nok med det, de vil gjøre det med Daimler-konsernet, som de har en samarbeidsavtale med.

For nyrike utenfor vesten?

Vi ble noe overrasket over nyheten, for man kan ikke si det ble vel mottatt sist den ærverdige britiske luksus- og sportsbilprodusenten prøvde seg på noe lignende.

Da virket det som de utelukkende hadde nyrike kunder utenfor Vesten som målgruppe.

Kjent for eleganse

Og det er ikke rart folk reagerte over forrige forsøk. Aston Martin er den bilprodusenten som de siste ti årene har høstet mest ros for sin design: Lette, rene, flytende, elegante linjer ispedd akkurat den dosen aggressivitet og hissig sportslighet man forventer av den typen eksklusive GT-biler.

Det ferskeste eksempelet i så måte er den nylig lanserte modellen Vanquish Volante.

Flere har vært enige om at Aston er bedre på dette enn de fleste.

«Flere har vært enige om at Aston Martin er bedre på dette enn de fleste.»


Men så...

Så presterte sjefen for Aston, tyskeren Ulrich Bez, å presentere en design som fikk tommelen ned fra de fleste observatører - også fra publikum.

Den gode idéen var å relansere luksusmerket Lagonda - som Aston Martin eier. Den dårlige var å gjøre det i form av denne SUV-en:

Nei, dette var ingen god idé

Foto: ASTON MARTIN
Foto: ASTON MARTIN
Foto: ASTON MARTIN
Foto: ASTON MARTIN
Foto: ASTON MARTIN
Foto: ASTON MARTIN
NEI, VÆR SÅ SNILL! DinSide var til stede da denne SUV-en ble vist frem på bilutstillingen i Genève i 2009. Nå bekreftes det at Aston vil lansere en SUV, men vi regner med at nye designere har fått jobben. Foto: ASTON MARTIN
Foto: ASTON MARTIN
Foto: ASTON MARTIN


Når vi vet at Aston kan bygge biler som V12 Vantage, er det opplagt for de fleste at dette ikke kunne bli noe av. Vel, muligens med unntak av de som likte designen på SUV-en til rival-luksusprodusenten Bentley.

Joda, SUV på gang

Men så bekreftes det altså at det det seriøst planlegges at det skal komme en Aston-SUV. Vi blir samtidig garantert at den ikke vil se slik ut.

Men hvis den endelige avgjørelsen blir godtatt av toppsjefen, blir det nødvendigvis et samarbeidsprosjekt - med Daimler, som er morselskapet til Mercedes-Benz.

Høyst sannsynlig betyr det at det er plattformen til neste generasjon Mercedes GL som vil være basis for luksus-SUV-en.

Så får vi bare håpe det er mer inspirerte designere som tar seg av ferdigstillelsen av det ytre.