Foto: Aston Martin
Foto: Aston MartinVis mer

Aston Martin med ny modell

Aston Martin Cygnet er basert på Toyota IQ

Det ærverdige britiske luksus- og sportsbilmerket Aston Martin har bitt i det sure eplet og presenterer en egen og luksuriøs versjon av Toyota IQ. Vi har omtalt denne modellen tidligere; da eksisterte den bare som leire-modell.

Identitet?

Nå står et første eksemplar fiks ferdig og forsøker, som vi kan se på disse bildene, å utstråle så mye elegant og luksuriøs Aston-identitet som det er mulig på en kortvokst krabat på knappe tre lengdemeter, men med plass til fire.

Tre sylindre!

Det er sikkert at bilen står i sterk kontrast til sportsbilene V8 og V12 Vantage, DB9, DBS og superbilen One-77, og til firedørs-GTen Rapide. Og det dreier seg ikke bare om størrelsen, men også om miljø. Cygnet får selvsagt ingen buldrende V8- eller V12-motor men vil være utstyrt med den 3-sylindrede én-liters bensinmotoren fra Toyota, som yter 68 hester og bruker 14,7 sekunder fra 0 til 100 (Ikke akkurat hverdagskost for en Aston Martin). For øvrig vet vi at Toyota planlegger en el-versjon av IQ om et par års tid, og da blir det kanskje duket for den første eldrevne Aston Martin også...

"Familiens Aston nr. 2"

Aston Martin regner med å få avsetning for denne bilen i stor grad hos Aston Martin-kunder - som vil bruke eksempelvis sin DB9 til langkjøring og sin Cygnet til den daglige pendling i bytrafikken. Bilprodusenten håper å sette bilen i produksjon i løpet av kommende år - og den vil da i første omgang bli tilgjengelig for Aston Martin-kunder i Europa. Årlig salgsmål skal visstnok ligge på cirka 4.000 eksemplarer.

Her kan du lese om vår første prøvekjøring av IQ og her kan du lese vår test av den spreke 1,4-utgaven med dieselmotor.

Interiøret i Aston Martin Cygnet Foto: Aston Martin
Interiøret i Aston Martin Cygnet Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin