Foto: Aston Martin
Foto: Aston MartinVis mer

Aston Martin med ny modell

Aston Martin Cygnet er basert på Toyota IQ

Det ærverdige britiske luksus- og sportsbilmerket Aston Martin har bitt i det sure eplet og presenterer en egen og luksuriøs versjon av Toyota IQ. Vi har omtalt denne modellen tidligere; da eksisterte den bare som leire-modell.

Identitet?

Nå står et første eksemplar fiks ferdig og forsøker, som vi kan se på disse bildene, å utstråle så mye elegant og luksuriøs Aston-identitet som det er mulig på en kortvokst krabat på knappe tre lengdemeter, men med plass til fire.

Tre sylindre!

Det er sikkert at bilen står i sterk kontrast til sportsbilene V8 og V12 Vantage, DB9, DBS og superbilen One-77, og til firedørs-GTen Rapide. Og det dreier seg ikke bare om størrelsen, men også om miljø. Cygnet får selvsagt ingen buldrende V8- eller V12-motor men vil være utstyrt med den 3-sylindrede én-liters bensinmotoren fra Toyota, som yter 68 hester og bruker 14,7 sekunder fra 0 til 100 (Ikke akkurat hverdagskost for en Aston Martin). For øvrig vet vi at Toyota planlegger en el-versjon av IQ om et par års tid, og da blir det kanskje duket for den første eldrevne Aston Martin også...

"Familiens Aston nr. 2"

Aston Martin regner med å få avsetning for denne bilen i stor grad hos Aston Martin-kunder - som vil bruke eksempelvis sin DB9 til langkjøring og sin Cygnet til den daglige pendling i bytrafikken. Bilprodusenten håper å sette bilen i produksjon i løpet av kommende år - og den vil da i første omgang bli tilgjengelig for Aston Martin-kunder i Europa. Årlig salgsmål skal visstnok ligge på cirka 4.000 eksemplarer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her kan du lese om vår første prøvekjøring av IQ og her kan du lese vår test av den spreke 1,4-utgaven med dieselmotor.

Interiøret i Aston Martin Cygnet Foto: Aston Martin
Interiøret i Aston Martin Cygnet Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin