Aston Martin: - Hvilken finanskrise?

I går lekket bildene av kommende Aston Martin One-77 ut på nett. Se dem her!

(NB: Videoen er nederst i artikkelen. Den er på engelsk.)

One-77 fra Aston Martin overtar ifølge den britiske avisen Daily Telegraph tittelen som verdens dyreste nye serieproduserte bil fra Bugatti Veyron. Denne hadde en prislapp på 800.000 pund (8,6 millioner kroner) mens den nye superbilen fra Aston Martin, som vil plassere seg i kategorien over Mercedes SLR McLaren, Porsche Carrera GT og Ferrari Enzo, skal koste 1,2 millioner pund eller nær 13 millioner kroner etter dagens kurs. Norske avgifter vil komme i tillegg for en eventuell norsk kunde.

7-liters V12

One-77 blir den første helt nye Aston Martin etter at merket ble solgt av Ford til et konsortium ledet av britiske ProDrives sjef, David Richards. Bilen har et karbonfiberchassis og karosseri i aluminium. Motoren er en nyutviklet 7.3-liters V12 og vil ha en toppeffekt på "minst" 700 hestekrefter.

 • Se nye, store bilder!
 • Mange har bestilt

  Aston Martin: - Hvilken finanskrise?

  Aston Martin: - Hvilken finanskrise?

  1. Store bilder av One-77


  Navnet One-77 (vi vet ikke om det blir det endelige navnet), kommer av at hvert eksemplar blir ett av totalt 77 som skal lages. For å bestille bilen må det betales inn et forskudd på over to millioner kroner. Så langt har over 100 personer tegnet seg på listen ifølge Daily Telegraph. Det er altså flere kunder enn det skal bygges biler...

  Prosjektet går gradvis fremover, og på Parisutstillingen nylig ble en delvis tildekket prototype vist på standen under pressedagene. Foreløpig er det blitt publisert to offisielle bilder av bilen, og nå har flere lekket ut på nettet (se vårt fotoalbum).

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Essensen av Aston Martin

  - One-77 uttrykker all den know-how vi har akkumulert over de siste årene, sier Aston-Martinsjef Ulrich Bez, - den uttrykker også den skjønnhet vi kan tilføre en bil og den følelsesmessige opplevelsen den kan gi. Dermed, fortsetter han, er den et uttrykk for hva Aston Martin står for.

  Aston Martin har laget følgende introduksjonsvideo om bilen:


 • Se større bilder av bilen her!