Årsavgiften opp

Årsavgiften for motorsykler har økt med 205 kroner fra i fjor til i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor var årsavgiften for motorsykkel 1.580 kroner. Neste gang du får regning i posten har beløpet økt til 1.785 kroner, med andre ord en økning på 205 kroner.

En stor lobbyist

Norsk Motorcykkel Union (NMCU) jobber for å gjøre livet enklere for cirka 100.000 motorsyklister. I 20 år har NMCU kjempet for mer rettferdige avgifter på motorsykkel, men tendensen er allikevel tydelig. Avgiftene øker, og i år er oppgangen høyere enn noen gang.

Claus Diseth, informajonsmedarbeider i NMCU, kan fortelle at i løpet av år 2000 har NMCU sendt et 20-talls brev til sentrale stortingspolitikere og cirka 60 e-post til medlemmene av stortingets finanskomité. I tillegg har NMCU brukt alle sine kontakter, og har hatt flere møter med sentrale finanspolitikere.

Og resultatene

Claus Diseth og NMCU er svært misfornøyd med resultatet til tross for at de har blitt møtt med stor forståelse på flere kanter. Avgiften går opp med 205 kroner, noe som er uforholdmessig mye i forhold til tilsvarende avgift på bil.

Fortsatt glad i sykler

Hvis du fortsatt er på jakt etter motorsykkel finnes det priser på nytt og brukt på denne lenken. Nyhetene for sesongen finner på denne lenken.

Les mer om NMCU sin innsats for senke årsavgiften her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!