<b>KØ OG POLITIKONTROLLER:</b> Til Sverige i helgen? Forvent deg kø og politikontroller, dette er den største utfartshelgen i Sverige. Foto: Ragnar Lilliestierna/Polisen
KØ OG POLITIKONTROLLER: Til Sverige i helgen? Forvent deg kø og politikontroller, dette er den største utfartshelgen i Sverige. Foto: Ragnar Lilliestierna/PolisenVis mer

Årets verste trafikkhelg i Sverige

Har du planer om svenskehandel i helgen? Da kan du forberede deg på kø og politikontroller.

Har du planlagt svenskehandel eller avspark på ferien i løpet av helgen? Da skal du være forberedt på at denne helgen er årets verste trafikkhelg i Sverige.

Denne helgen feirer nemlig svenskene midtsommer, som er den desidert største folkefesten hos söta bror.

En ting er stengte butikker, men svenskene advarer også om kø og ekstra politikontroller.

For selv om grensehandlesentrene har åpent nesten som vanlig, så holder Systembolaget stengt både fredag og lørdag, og de fleste butikkene lenger inn i Sverige stenger tidlig fredag og holder stengt lørdag.

Kontroller

Den svenske Polisen vil være ute på veiene for å trygge trafikksikkerheten med kontroller store deler av Sverige. Det vil være ekstra politikontroller både fredag. lørdag og søndag. For nordmenn på reise er kanskje strekningene umiddelbart inn fra norskegrensen de mest aktuelle.

Svt.se har en liste med hvilke veier og områder det skal være politikontroller i helgen. Du kan selv sjekke hele listenm hos svt.se

Vi kan nevne at det skal være kontroller E18 i Karlstad-området på søndag, og på E4/E14 ved Sundsvall både fredag pg søndag.

Her blir det kø

Svenskene reiser til midtsommerfeiringer rundt i landet - og i tillegg er det starten på ferien for mange. Ifølge Motormännen øker trafikken med 50 prosent i forhold til et gjennomsnittsdøgn.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Det er også starten på ferien for mange nordmenn, skolene har hatt sin siste skoledag og det er mange nordmenn som begynner ferien. Det er dermed mange nordmenn som vil bevege seg inn i Sverige, enten på tur til Sverige eller på vei videre sørover.

Svenske Polisen advarar også om at dette er den helgen i året med mest trafikkulykker.

Du kan sjekke trafikkmeldinger for Sverige hos Trafikverket. I Norge er det vegtrafikksentralene som styrer trafikkovervåkningen og trafikkmeldingene.

Her er det risiko for kø:

Risiko for kø
VegStrekning
E4-E20Sollentuna – Södertälje
E18Stockholm – Barkarby, Stockholm – Norrtälje
276Stockholm - Åkersberga
222Stockholm – Värmdö
73Stockholm – Nynäshamn
76Norrtälje – Gävle (båda hållen)
70Enköping – Rättvik
50Örebro – Ludvika
E22Norrköping - Kalmar
137Kalmar - Färjestaden
136Färjestaden – Borgholm
E22Karlshamn – Kalmar
26Jönköping - Halmstad
E6Göteborg – Strömstad
E6Göteborg – Kungsbacka
Kilde: Motormännen