Årets nyhet fra Opel

Opel presenterer merkets viktigste nyhet av året: Femdørsversjonen av den helt nye Corsa.

Årets nyhet fra Opel

  1. Store bilder!


De som følger med her på DinSide Motor vet at Opel forleden presenterte en sporty og småfrekk tredørs småbil som er en etterfølger til dagens Opel Corsa. Nå har de også presentert femdørsutgaven.

Mer nøktern

Den helt nye femdørs Corsa er grunnleggende forskjellig fra tredørs-utgaven, og følger således den filosofien som Opel utviklet for Astra og Astra GTC. 5-dørs Corsa er i mye større grad en familie- og fritidsbil og har en moderne, men funksjonell design, mens den coupélignende versjonen med tre dører har en mer sporty profil. Den nye Opel Corsa har mer og bedre uttnyttbar plass enn forgjengeren, og introduserer det nye og innovative lastesystemet "FlexFix".


Smarte løsninger

Målet med dette systemet er å fjerne behovet for innviklet montering av lastestativer og oppbevaringsplass for delene. Det dras frem fra bilens underside som en skuff, og kan frakte to sykler. Nye Corsa har også et såkalt "Dual Floor", et stabilt dobbelt lasterom som kan låses i to høydestillinger. Dette gjør det mulig å dele bagasjerommet horisontalt (volum ifølge produsenten: fra 285 til 1.100 liter). Når bakseteryggen er nedfelt, får man helt flatt lastegulv frem til forseteryggene. Det er også en løsning for plassbesparende oppbevaring av bagsjeromsdekket.


Ny design

Opel beskriver selv designen som "vennlige, flytende linjer kombinert med markerte konturer". Bilen virker kraftig til småbil å være, dette har med store felger og brede dekk å gjøre (disse starter på 185mm) og at karosseriet er blitt større. Nye Corsa er fire meter lang (+18,3 cm), 171 cm bred (+ 6,1 cm) og 149,4 cm høy (+ 5,2 cm). Også kupéen er rommeligere enn forgjengerens. Den har en helt ny stil som Opel kaller "living-in-style" eller "leve med stil" med dekor i blått, rødt eller "piano-lakk" som skal gi luksuriøst preg (avhengig av versjon).


Chassis og motorer

Et nyutviklet chassis skal ifølge Opel sørge for kvikkere kjøreegenskaper. Bilen får elektronisk stabilitetsprogram (ESP) som griper inn på alle fire hjul hvis påkrevd, og ABS med kurvebremsekontroll (CBC). Motorutvalget omfatter tre bensinmotorer og to common-rail turbodieseler med volum fra 1,0 til 1,4 liter og ytelser fra 60 til 90 hk. Senere blir utvalget komplettert med en 1,7 CDTI med partikkelfilter. Man kan velge mellom fem eller sekstrinns manuell girkasse, automatgir og den automatisk/manuelle girkassen Easytronic.

Av nye typer ekstrautstyr på Corsa kan nevnes oppvarmet ratt og svingbare lykter.

De nye tre- og femdørs Corsa-modellene blir vist for første gang på British International Motor Show fra 20. til 30. juli i London.

I Norge kan nye Corsa bestilles fra 18. juli for levering i oktober. Vi kommer tilbake med priser når disse blir tilgjengelige.

  • Store bilder finner du her.
  • Les om den kupé-aktige tredørs Corsa her.
  • Her finner du mer Opel-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder