Honda CR-V er blant de store SUV-nyhetene frem mot vinteren i år
Honda CR-V er blant de store SUV-nyhetene frem mot vinteren i år Vis mer

Årets nye vinterfavoritter

Hver fjerde bil som selges i Norge har firehjulsdrift. Her er årets viktigste vinternyheter med trekk på alle fire.

Publisert
Sist oppdatert

Firehjulsdrift er vel så populært som tidligere, til tross for et avgiftssystem som favoriserer lave utslipp og dertil synkende gjennomsnittlige CO2-tall. Mye har naturligvis med å gjøre at firehjulsdrift blir stadig mer utbredt og dermed tilgjengelig i flere, mindre og rimeligere modeller. I denne artikkelen har vi samlet sammen de viktigste nye bilmodellene med firehjulsdrift som kommer til landet i høst eller vinter.

Audi A3

Selv om dette er en bil som i all hovedsak vil selges med forhjulsdrift, kommer også nye Audi A3 med firehjulsdrift – eller Quattro som Audi kaller det. Motorutvalget er da begrenset til en bensinturbo med 180 hester eller en dieselmotor med 150 hester. Sistnevnte starter da på 330.000 kroner.

Honda CR-V

CR-V har vært en gjenganger i SUV-segmentet gjennom mange år, og til tider har den vært svært populær. Nå er det en stund siden den preget øvre del av salgslistene i Norge, men det kan den nye utgaven ha mulighet til å gjøre noe med. Bilen kommer i november, men vi har allerede testet den og gitt den gode skussmål. Prisene starter på 365.000 kroner med firehjulsdrift.

Hyundai Santa Fe

En bil som kanskje ikke har like stort salgspotensial, men som likevel er verdt å nevne er nye Santa Fe. Dette blir en bil i den øvre delen av SUV-klassen rent størrelsesmessig, premium-SUVene holdt utenfor. Bilen er nettopp introdusert i Norge og prisene starter på 480.000 med hvite skilt.


Mitsubishi Outlander

Outlander er en av de store SUV-nyhetene i år. Utgående versjon gjorde det meget bra på salgslistene over lengre tid. Nå er en helt ny utgave på plass, og vi har allerede kjørt den i Norge. Som firehjulstrekker starter Outlander på 397.000 kroner. Plassforholdene har blitt enda bedre enn i forgjengeren, så dette er en høyaktuell bil for store familier.

Opel Mokka

En annen bil med stort salgspotensial er nye Opel Mokka. Denne prøvekjørte vi for ikke lenge siden, og fikk et positivt inntrykk. Den er imidlertid ganske liten og konkurrerer derfor først og fremst med de minste bilene i segmentet, som Mitsubishi ASX og Skoda Yeti. Prisene starter på 304.000 kroner med firehjulsdrift og de første bilene har akkurat kommet til landet.

Peugeot dieselhybrid

Vi har hørt lenge om Peugeots dieselhybrider, mer presist 508 RXH og 3008 HYbrid4. I praksis er det først denne høsten de har vært tilgjengelig på markedet og vi tar dem derfor med her. Begge bilene sikres firehjulsdrift gjennom at elmotoren jobber på bakhjulene. Prisene starter på 492.000 for 508 og 400.000 for 3008.

Volkswagen Golf

En av de definitivt viktigste bilene når det kommer til salgstall, er splitter nye Volkswagen Golf. Og den kommer faktisk med firehjulsdrift, om du betaler for det. Du må også velge en av dieselmotorene og nøye deg med manuelt gir. 1.6 TDI med 105 hester koster fra 311.000 kroner. Vi ga bilen terningkast seks da vi nylig kjørte den på lanseringen, riktignok uten fokus på egenskapene dens som firehjulstrekker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer