Årets bil avslørt

Først mandag 19. november skulle resultatet offentliggjøres, men resultatet har nå allerede lekket ut og den soleklare vinneren heter Fiat 500.

Publisert
Sist oppdatert
Nordmenn er ikke like glad i småbiler som europeere generelt...


Det hevder i alle fall det seriøse bransjebladet Automotive News, og flere utenlandske medier har nå kastet seg med på rykteflommen.

At Fiat 500 trekker i det lengste strået, kommer neppe som noen stor overraskelse på noen. Den italienske småbilen har vært kjempefavoritt til å vinne årets Car Of The Year-kåring.

Store bilder av vinneren finner du her.

Klar vinner

Fiat 500 vinner suverent
Fiat 500 vinner suverent Vis mer

Årets bil avslørt

  1. Store bilder
Mazda 2 kom på andreplass
Mazda 2 kom på andreplass Vis mer
Ford Mondeo var mest populær blant våre lesere
Ford Mondeo var mest populær blant våre lesere Vis mer


Juryen består av 58 motorjournalsiter fra totalt 22 land. Og ut fra resultatet å dømme var det liten uenighet om hvilken av 33 nominerte bilene vinneren skulle bli. Fiat 500 vinner nemlig med hele 60 poengs margin. På andreplass kommer kanskje litt overraskende Mazda 2, japanernes nysatsning i småbilklassen.

Her er importkalkulatoren

Mondeo på tredje

Ford Mondeo vil etter alt å dømme kapre den siste pallplassen når resultatet offentliggjøres om tre dager, dersom man ikke bestemmer seg for å fremskynde annonseringen som en følge av lekkasjene. Videre følger Kia cee’d, Nissan Qashqai og Mercedes-Benz C-klasse.

Siden 1946

Fiat 500 er den 44. bilen som kan smykke seg med tittelen Car Of The Year. Kåringen har blitt avholdt årlig siden 1964.

Sjekk heftelser gratis

Ford Mondeo lesernes favoritt

Dinside Motor har også hatt vår egen leseravstemning over hvem som fortjener tittelen årets bil. 6518 stemmer ble avgitt totalt, og av disse gikk 33 prosent til Ford Mondeo som kaprer tredjeplassen i den virkelig kåring.

På andreplass med 23 prosent av stemmene kom Mercedes-Benz C-klasse. Nissan Qashqai tok tredjeplassen med 18 prosent.

Sjekk hva bilen din er verdt

Nordmenn ikke så glad i småbiler

Den virkelig vinneren Fiat 500, klarte kun en fjerdeplass i vår leseravstemning. Konklusjonen er altså ganske grei: Nordmenn er ikke like glad i småbiler som europeere generelt, noe som også gjenspeiles i nybilsalget.

Store bilder av vinneren finner du her.

Her finner du mer Fiat-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer