Arabere til ”Sjøen for alle”

Hvis du var tilstede under Scandinavian Grand Prix i Oslo i fjor husker du kanskje ”Victory 1” fra De Forente Arabiske Emirater. Nå kommer araberne på norgesbesøk igjen – denne gangen med tre lystbåter i lasten. Båtene kan beskues på båtmessen ”Sjøen for alle”.

Arabere til ”Sjøen for alle”
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I løpet av de nesten 20 årene Gulf Craft har eksistert, har båtbyggeriet etablert seg som Midtøstens største produsent av lystbåter. Årlig sjøsettes rundt 600 båter fra produsenten i De Forente Arabiske Emirater.

Fra Gulfen til Tromsø

Selv om hele 70 prosent av produksjonen eksporteres til utlandet, har Gulf Craft vært en fremmed fugl i norske farvann. Ifølge den norske importøren i Tromsø skal imidlertid merket nå få sin plass i solen.

Under båtmessen ”Sjøen for alle” i Oslo i mars vil nordlendingene sørge for norgespremiere på tre modeller fra den arabiske armada.

Skjærgårdsjeep og yacht

Den minste bærer navnet Swan 20, og er en ganske alminnelig bowrider. 20-foteren kan motoriseres med opptil 150 hestekrefter, og vil koste 174.600 kroner uten motor. De tekniske spesifikasjonene finner du her.

Ambassador 24 er en daycruiser med overnattingsmuligheter. Ifølge produsenten skal båten utmerke seg ved sine gode sjøegenskaper. Skroget tåler en twininstallasjon, hvor hver motor yter 115 hestekrefter. I Norge kan den kjøpes med én 150-hester. Prisen for båt uten motor blir 227.000 kroner. Ambassador 24 i tørre tall finner du på denne lenken.

Den største båten vi får se under messen heter Ambassador 36. Den voksne cabincruiseren har både skipperlugar og gjestelugar. På badet finner du dusj med teak på dørken. Byssa er innredet med en femseters sofa samt spiseplass med bord. Alt innvendig areal er teppebelagt. Cockpiten er selvsagt selvlensende. Teakdørk i cockpit, navigasjonsutstyr og klimaanlegg må du imidlertid betale ekstra for.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uten ekstrautstyr vil Ambassador 36 koste 1.058.000 kroner, med Volvo Pentas KAD 44 i hekken. De tekniske spesifikasjonene til Ambassador 36 finner du her.

”Norgesmodell”

Gulf Yacht har i dag rundt 20 modeller i sitt båtprogram – som størrelsesmessig spenner seg fra 18 til 118 fot. Selv om det kun er tre eksemplarer av arten som finner vegen til ”Sjøen for alle”, lover importøren at alle båtene kan hentes hjem til Norge på oppfordring fra kundene. Importøren lover oss også en egen ”norgesmodell” i løpet av våren – en lukket 32-foter spesielt bygget for Norge.