Åpen Mustang til våren

Enda mer nostalgisk i uttrykket er kabrioletversjonen av nye Mustang klar.

Åpen Mustang til våren

  1. Store bilder!


For mange forbinder Mustang med nettopp kabrioletutgaven selv om det er solgt syv ganger flere kupeer, totalt har nesten åtte millioner Mustanger blitt produsert siden 1965. I hjemlandet er fortsatt Mustang en billig muskelbil som mange har råd til.

På lur

Allerede fra første strek på tegnebordet visste utviklingsteamet at Mustangen skulle produseres som både kupe og som kabriolet. Styrkeberegninger og spesielle plassbehov har vært tilpasset kabrioleten hele veien, og i følge Ford har det gitt en kabriolet som ikke er alt for mye tyngre enn kupevarianten, og en kabriolet med linjer tett opp til kupeen.

To motorer

En 4-liters V6 som leverer 210 hestekrefter er minste motoralternativ. For de som liker både kubikk og hestekrefter er nok V8-motoren på 4,6-liter og 300 hestekrefter et bedre alternativ. Det er også sistnevnte som var mest populær hos stylingfirmaene under fjorårets SEMA-messe, der Ford hadde latt 15 av disse boltre seg med kupeutgaven.

Begge motoren kan leveres med femtrinns automatgir eller en manuell girkasse med like mange trinn. Det er første gang Mustang kabriolet er tilgjengelig med femtrinns automatgirkasse.

Langt fra ESP

Mustang er en bil som appellerer til tøffinger, men vi synes det er rart at ikke engang ABS-bremser er standard på de rimelige utgavene. Man kan si mye rart om elektronisk innblanding i kjøringen, men siden de ABS-bremsene som leveres til Mustang er av typen der antispinnfunksjonen kan kobles ut er det rart ikke dette er standard på alle utgaver.

V8-utgaven har tilleggsbetegnelsen GT, og den kommer med 17-tommers felger som standardutstyr. Den litt mildere V6eren leveres med 16-tommere.

Mustang har salgsstart i USA til våren.

Store bilder av Ford Mustang Convertible

Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder