Foto: NAF
Foto: NAFVis mer

Åpen dag på NAFs testbaner

Lørdag 13. september arrangerer NAF åpen dag på alle sine 27 testbaner rundt om i landet.

I en spørreundersøkelse gjort av NAFs eget magasin Motor kommer det frem at halvparten av alle sjåfører er engstelige for å kjøre bil om vinteren.

Og som du sikkert har erfart: Snøfall og glatte veier ser ut til å overrasker norske bilister like mye hvert år.

Derfor ønsker NAF å åpne sine testbaner, slik at man kan forberede seg på, og oppfriske kunnskapene om å kjøre på glatta, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding.

Les vår siste test av vinterdekk her.

Kan redde liv

«Åpen dag» på NAFs øvingsbaner er gratis for alle – enten du er NAF-medlem eller ikke.
Der har du muligheten til å få testet ut hvordan du og bilen din oppfører seg på glatt føre.

Utviklingen av førerstøttesystemer har vært formidabel, men mange kan ikke bruke førerstøtten som er i bilen sin. Nye biler oppfører seg annerledes enn gamle, sier Engebretsen.

De erfaringene man tar med seg fra en dag som dette, kan derfor bidra til å unngå farlige situasjoner i trafikken og redde liv.

For deg som trafikant er det viktig å oppleve og forstå årsaken til at farlige situasjoner oppstår. Det er avgjørende å kjenne sine egne begrensninger.

Alle som kjører bil har lært hvordan man skal håndtere bilen på glatt føre, men de fleste har kun vært gjennom dette en gang den gangen de tok førerkort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under åpen dag får du testet ut dine ferdigheter på glatt føre i trygge omgivelser, sier rådgiveren.

Stor interesse

NAF har publisert arrangementet på sine Facebook-sider, og interessen har vært stor blant publikum. Det ligger altså an til å bli en folksom dag på NAFs baner på lørdag formiddag.

– Dette er utrolig moro! Nå forventer vi storinnrykk i morgen mellom 11 og 15, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

Som sagt er dette en dag for alle, man trenger ikke å være medlem av NAF for å delta. Det vil også bli mulig for ungdom uten førerkort, men med trafikalt grunnkurs å kjøre på banene. Forutsetningen er at de har med seg en ledsager som er minimum 25 år, og har hatt førerkort uavbrutt i fem år i den klassen det skal øvelseskjøres i.

Finn din lokale bane

Det ser ut til å bli stor pågang, så det kan være greit å være ute i god tid. På NAF sine hjemmesider kan du finne oversikten over de ulike banene.

Din lokale bane finner du ved å klikke deg inn her.