Ansiktsløftning for Subaru-tvillinger

Regn med å se mange av de samme endringene på den europeiske varianten om litt.

Legacy og Outback får en rekke mindre oppdateringer når de vises i USA om kort tid           Foto: Subaru
Legacy og Outback får en rekke mindre oppdateringer når de vises i USA om kort tid Foto: Subaru Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Subaru Legacy og Outback har i dagens versjon vært på markedet siden 2009 og det betyr at det snart er tid for oppdatering. På en bilutstilling i New York vises det om kort tid frem hvordan de amerikanske utgavene skal se ut.

Det er små forskjeller som i dag skiller de amerikanske og europeiske utgavene av Legacy og Outback fra hverandre. Det er derfor rimelig å anta at en tilsvarende ansiktsløftning kommer hit til Europa også om relativt kort tid. Endringene som vises på de amerikanske utgavene vil trolig i hovedsak bli med over på den nye europeiske versjonen.

Ny front

De viktigste visuelle forandringene på den amerikanske utgaven dreier seg om nye frontlykter, ny grill og ny frontfanger. Endringene er ikke store, men nok til å gi bilen et litt tøffere oppsyn.

Bedre bensinmotor

Svært lite skiller i dag den europeiske utgaven øverst fra den amerikanske utgaven under. Vi tipper derfor at ansiktsløftning også går ut på mye av det samme, selv om det nok fortsatt vil være noen forskjeller
Svært lite skiller i dag den europeiske utgaven øverst fra den amerikanske utgaven under. Vi tipper derfor at ansiktsløftning også går ut på mye av det samme, selv om det nok fortsatt vil være noen forskjeller Vis mer
image: Ansiktsløftning for Subaru-tvillinger


Det viktigste ved ansiktsløftningen har imidlertid skjedd under skallet. Subaru har nemlig oppdatert bensinmotoren på 2,5 liter slik at den yter noen få hester og newtonmeter ekstra, i tillegg til å bli gjerrigere. Dagens versjon yter i Norge 167 hester og 229 newtonmeter. Subaru hevder også at mer dreiemoment er tilgjengelig ved lavere turtall.

Nye Subaru XV prøvekjørt

I Norge er det naturligvis dieselmotoren på 2,0 liter og 150 hester som er viktigst, men denne markedsføres ikke i USA og det sies derfor ikke noe om den i denne omgang. Det samme gjelder bensinmotoren på 2,0 liter.

Oppgradert girkasse

Den trinnløse automatgirkassen er også oppdatert og Subaru hevder den skal jobbe mer lydløst enn dagens variant. Denne sitter i bensinmodellene av både Legacy og Outback i Norge. I dieselmodellen er det imidlertid manuelt gir som gjelder enn så lenge.

Outback vil fortsatt være en lett forhøyet og offroad-tilpasset utgave av Legacy stasjonsvogn        Foto: Subaru
Outback vil fortsatt være en lett forhøyet og offroad-tilpasset utgave av Legacy stasjonsvogn Foto: Subaru Vis mer


Subaru har også gjort en del endringer i hjulopphenget med sikte på å optimalisere forholdet mellom komfort og kjøreegenskaper.

Førerhjelp

En av de viktigere nyhetene på Legacy og Outback slik de fremstår på bilutstillingen i New York er et nytt sett med førerhjelpsystemer som jobber ved hjelp av flere kameraer som registrerer bilens omgivelser. Dette innebærer funksjoner som adaptiv fartsholder, vinglevarsler og ikke minst et automatisk nødbremssystem som bremser opp bilen hvis den oppdager at du er i ferd med å krasje.

Prøvekjøring av sportsbilen BRZ finner du her

Det er uklart når faceliften av Legacy og Outback lanseres også her i Europa, men til sommeren eller høsten er en rimelig gjetning. Den norske Subaru-importøren ønsker ikke å gi noen kommentar til denne saken på nåværende tidspunkt før mer informasjon foreligger.