Ansiktsløftet Mercedes SL med 517 hestekrefter

SL er drømmebilen for mange, og med en startpris på over én million kroner vil den nok forbli en drøm for de fleste. Den ansiktsløftede drømmen dukker opp hos forhandlerne i mars med noen nye og noen sprekere motorer under panseret.

Ansiktsløftet Mercedes SL med 517 hestekrefter

  1. Store bilder!


I praksis er de to nye motorene i SL 350 og SL 500 de samme som har dukket opp i blant annet nye S-klasse, mens SL 600 har fått den samme oppgraderingen som motoren som også sitter i nye S-klasse.

Mer sport

Mercedes-Benz har verdens kanskje råeste motorprogram når det kommer til effekt, men i det siste har de slitt med at bilene ikke fremstår som sportslige nok. SL er så breddfull av avansert teknikk og kanskje spesiellt komfortutstyr at vekten gjør effekten nødvendig.

Denne faceliften har til hensikt å gjøre SL mer sportslig, og fjæring og lyd skal være sportsligere på denne versjonen av SL. Nesten like viktig er fremtoningen, og grillen og frontstøtfangeren er gjort mer aggressiv.

Oppskriftmessig dukker de nye baklysene opp med klare lykteglass, men bortsett fra nye felgalternativer er endringen på SL tross alt forsiktige.

V6, V8 og 12

V6-motoren i SL 350 er blitt et par desiliter mindre i slagvolum men mye sprekere. Den stemmer nå bedre med modellbetegnelsen og er blitt en 3,5-liter som yter 272 hestekrefter. Det gjør at selv den svakest motoriserte SL er på sekstallet i aksellerasjonsmålinger, og 0-100 km/t skal være unnagjort på 6,6 sekunder.

V8-motoren har lagt på seg en halv liter i slagvolum og er nå en 5,5-liter. Den leverer 388 hestekrefter og har forlatt sekstallet ganske ettertrykkelig med 0-100 km/t på 5,4-sekunder. Tidligere brukte SL 500 6,2 sekunder på den øvelsen.


Sjefsmotoren er fortsatt V12-motoren i SL 600 som ikke er byttet ut, men som har fått en effektøkning på 17 hestekrefter. Også V12-motoren er en 5,5-liter.

Rett rundt hjørnet

Premieren for aniktsløftede SL blir på Geneve-utstillingen i neste måned, og allerede i mars vil de første Mercedes-Benz-forhandlerne i Europa ha biler å vise frem.

Store bilder av Mercedes-Benz SL.

  • En oversikt over SL-historien finner du her.
  • En komplett oversikt over motorutvalget til Mercedes-Benz finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder