AMG klar med SL

Det blir SL 55 AMG som er først ute med en forbedret utgave av den kompressormatede V8-motoren. Nå ligger den kun 0,3 sekunder etter storebror ved passering av 100 km/t.

SL 65 AMG
SL 65 AMG Vis mer

AMG klar med SL

  1. Store bilder!
AMG klar med SL


Det er vel kanskje fra 100 km/t og oppover at det begynner å bli interessant i en SL 65 AMG, men den lille forskjellen viser at det skal mye til å tjene tideler i akselerasjonsøvelser. Det virker kanskje litt rart med to verstingutgaver av SL, men prisforskjellen er så stor de to imellom at SL i AMG-versjon ville blitt et svært sjeldent syn hvis kun V12-varianten var tilgjengelig.

Ganske like

Det er nok frontleppa til SL 65 AMG med tydelig markerte luftinntak som blir mest populær å kopiere, det samme vil nok gjelde for de tøffe sammenvokste eksosmunningene og de luftige felgene. Karakteristisk for SL 65 AMG er også luftinntakene for oljekjølerne på siden av frontspoileren. Ellers har begge to fått krom rundt tåkelysene.

En annen liten nyhet er innebygget stoppeklokke for, som Mercedes-Benz antyder, bruk til å logge rundetider på ”private racerbaner”. Mens man logger rundetider kan det være greit å vite at begge versjonene har fått nye og bedre bremser, med komposittskiver foran. Skivene på SL 65 AMG er 30 prosent større enn på lillebror.

SL 55 AMG

Den kompressormatede V8-motoren på 5,4-liter får økt ytelsene med 17 hestekrefter og 20 Nm, til totalt 517 hestekrefter og 720 Nm. Motorstyring og en ivrigere kompressor sørger for økningen, og effekten på akselerasjonstallene er gode. Tidligere brukte SL 55 AMG 4,7 sekunder fra 0-100 km/t, nå er det 4,5 sekunder som gjelder.

SL 65 AMG

Her er det V12 som gjelder, og med to turboer på plass yter seksliteren som før 612 hestekrefter og 1.000 Nm. Med et minimum av hjulspinn er 0-100 km/t unnagjort på 4,2 sekunder, men toppfarten er begrenset på 250 km/t.

SL 55 AMG
SL 55 AMG Vis mer


Begge bilene vil bli vist på utstillingen i Geneve i slutten av måneden.

Store bilder av Mercedes-Benz SL i begge AMG-versjoner.

  • En oversikt over SL-historien finner du her.
  • En komplett oversikt over motorutvalget til Mercedes-Benz finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder