Amerikansk-italieneren Fiat Freemont

En stor, romslig og robust utseende syvseter kommer til Norge i løpet av året. Og det er en Fiat.

 Foto: Fiat
Foto: Fiat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiat Freemont er navnet på denne store familiefrakteren, som er et av de første synlige resultatene av at Fiat er gått inn i Chrysler-konsernet som eier, reddende engel og industripartner.

Stooor Fiat

Bilen er nemlig i utgangspunktet en Dodge Journey, som Fiat tilpasser til sin egen merkevare med et forsiktig endret eksteriør og et eget interiør. For Fiat kan dette, som kommunikasjonsansvarlig hos Fiat, Espen Kristoffersen sier, være med å utvikle Fiats image til noe annet enn produsent av småbiler. Det er vi enige med ham i - særlig i og med at vi har god erfaring med modellen Fiat har basert sin nye flerbruksbil på. Fiat har tilført forbedringer både når det gjelder interiøret og når det gjelder understell og kjøreegenskaper.

Vi skrev blant annet i vår test av Dodge Journey i september 2008: "Journey ble et lysende eksempel på at amerikanske biler ikke lenger er ensbetydende med elendig kvalitetsopplevelse og løsninger som fra europeisk perspektiv virker håpløst gammeldagse".

Hele testen kan du lese her.

Flerbruksbil i SUV-drakt

Fiat Freemont ser ut som en krysning mellom en SUV og en flerbruksbil, men er hovedsaklig sistnevnte. Den har unektelig et mer maskulint utseende enn flertallet av konkurrentene. Bilen er som nevnt temmelig stor. Den er 489 centimeter lang, 188 centimeter bred og 172 centimeter høy. Akselavstanden er lang - 289 centimeter, hvilket betyr god innvendig plass. Så vil da også syv seter være standard på Fiat Freemont.

Motormessig blir hoved-endringen i forhold til Dodge Journey at bilen (naturlig nok) blir utstyrt med Fiat-dieselmotorer. Det dreier seg om 2.0 Multijet-motorer på 140 og 170 hestekrefter; sistnevnte vil etterhvert bli tilgjengelig med automatgir.

August

Foto: Fiat
Foto: Fiat
Foto: Fiat

Fiat Freemont vil bli vist på bilutstillingen i Genève. Vi kan vente den hit til landet i august. Prissettingen er ikke klar, men ingenting tyder på at den vil bli særlig mindre prisgunstig enn Dodge Journey var da den var i salg. Og den kostet fra 366.000 kroner som syvseter.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!