Amerikansk ikon gjenfødes

Vi viser i dag bildene av den nye Camaro Convertible, som vises på bilutstillingen i Detroit. Vi presenterer også, i reprise fra i fjor, fotoalbumet med Camaro-modeller de siste 40 årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Amerikansk ikon gjenfødes
image: Amerikansk ikon gjenfødes


Noe krampaktig blir det over den stadig tilbakevennende retro-design og generelt retro-marketing som amerikanerne bedriver for tiden. Allikevel er det ikke til å komme forbi at denne designen, når den greier å kombinere nostalgisk linjeføring og moderne teknologi, har noe besnærende over seg. Så også med den nye Camaro, som vi har presentert tidligere, og som nå også kommer i kabriolet-utførelse.

Tilbake til røttene

Stilen til den nye Camaro, som skal settes i produksjon først til neste år, er klart inspirert av den opprinnelige "pony car"-stilen fra 60-tallet og er svar på tiltale etter Fords suksess med siste Generasjon Mustang, som var først ute med denne oppskriften. Til tross for retro-inspirasjonen fremstår designen som moderne - og reaksjonene fra publikum siden bilen første gang ble vist som konsept i fjor har vært overveldende - og medført beslutningen om å produsere modellen. Denne toppløse varianten vil følge et halvt år senere.

Fun Spirit

image: Amerikansk ikon gjenfødes


Det er morofølelsen man vil apellere til med denne bilen. Designen har man villet dynamisk og "fremsynt" med generelt kompakte dimensjoner (473 centimeter lang) men et langt panser og stram og sprek linjeøring. Under panseret finner man naturligvis en V8-motor. I konseptutgaven av kupéen dreide det seg om en maskin med seks liter slagvolum og cirka 400 hestekrefter. Angående den toppløse varianten nøyer Chevrolet seg med å presisere antall sylindre, samt at den har en manuell girkasse. Hjulene bidrar sterkt til det tøffe utseendet. Fremme er det 275/30-21 mens bakhjulene er heftige 305/30-22.

Camaroene som vises, hvorav denne med den klassiske fargekombinasjonen oransj/metallgrå fra 1969, er fortsatt i konseptform; de endelige produksjonsbilene vil dukke opp på markedet først tidlig i 2009 for kupéen og senere samme år for kabrioleten.

  • Store bilder av Camaro-caben finner du her.
  • Camaro-historien gjennom 40 år i bilder.
  • Vår forrige artikkel om Camaro finner du her.
  • Her finner du mer Chevrolet-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder