En elektrisk sportsbil som dette kunne nok mange ønske seg, men virkelighet blir den neppe
En elektrisk sportsbil som dette kunne nok mange ønske seg, men virkelighet blir den neppeVis mer

Ambisiøse fremtidsvisjoner

Den nye konseptbilen DeZir fra Renault viser oss hvilke tanker for fremtiden det franske bilmerket har.

Dette blir neppe noen produksjonsbil. I stedet skal det oppsiktsvekkende sportsbilkonseptet fremvise både design- og teknologielementer ment for fremtidig, vanlige Renault-modeller.

Designbeskrivelser i pressemeldinger fra bilprodusenter er ofte pompøse, og Renaults karakteristikker av denne bilen passer godt til konvensjonene i så måte. Her snakkes det om livssykluser, forelskelse, lek, familiestifting, visdom og flyting på skyer.

Spektakulær

Men dette dreier seg altså om en bil. Og for det litt mer utrente øyet er det kanskje ikke så lett å se forbindelsen mellom denne bilen og de overnevnte elementene. Men du legger kanskje merke til de ganske klassiske sportsbilproporsjonene og de spektakulære dørene. Fronten er preget av et stort Renault-merke og noen frekke lykter. Vi vil tippe det er elementer fra fronten som er lettest å bruke på andre mer normale biler.

Den åpne hekken er nok mer spesiell, sammen med taket som smalner av bakover og danner en slags tunnel mot slutten.

Elbil

Teknisk sett er dette kanskje mer spennende. Renault er jo langt fremme på elbil-fronten og tar dermed i bruk en allerede kjent elmotor i denne bilen. I DeZir yter den 150 hestekrefter og 226 newtonmeter. Det er nok til å ta den 830 kilo tunge bilen fra 0-100 på 5 sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En elektrisk sportsbil som dette kunne nok mange ønske seg, men virkelighet blir den neppeBatteriene har en total kapasitet på 24 kWh og det sørger for en rekkevidde på opptil 160 kilometer. Lading fra husveggen tar 8 timer, men på en hurtigladingsstasjon skal batteriene nå 80 prosent på 20 minutter. Med tanke på at drivlinjen er såpass standard, skulle man ikke tro at det ville være helt umulig for Renault å bygge noe lignende. Men det er altså lite som tyder på det nå.

DeZir skal vises frem på høstens store bilutstilling i Paris.