Alpina foredler BMW 335i og truer M3

BMW-tuneren Alpina har lange tradisjoner med å tilby heftige sportsmodeller parallelt med BMWs M-biler. Nå er B3 klar.

Alpina B3 er basert på 335i og dens biturbomotor, men effektmessig har den tatt et godt sprang opp mot BMW M3.

360 hestekrefter er nå fasiten mot 335is 306 og M3s 420. 50 newtonmeter ekstra, totalt 450, er også tilgjengelig mellom 3.800 og 5000 omdreininger.

Dermed skal B3 klare 0-100-sprinten på imponerende 4,9 sekunder, bare en tiendedel tregere enn nye M3. Men motorkarakteren blir annerledes. M3-motoren har mer effekt, men mindre dreiemoment og er i større grad avhengig av høye turtall, til glede for noen og besvær for andre. Alpinas nisje har nemlig vært å gjøre M-modellene litt mer komfortable og litt mindre sportslige.

En måte å gjøre dette på er å benytte seg av turbolading. Regn derfor også med at fjæringsoppsettet blir mer likt 335i enn M3.

Tofarget skinnbekledning

Alpina foredler BMW 335i og truer M3

Alpina foredler BMW 335i og truer M3

  1. Store bilderAlpina ønsker også å sette sitt preg på bilen visuelt. Utvendig synes det først og fremst på Alpinamerkene både foran og bak, ny front- og hekkspoiler, andre felger og fire blanke endrerør. Mer oppsiktsvekkende er kanskje de interiøre forandringene. Her har man puttet inn skinn i svart og rød kulør og byttet ut de vanlige instrumentskivene med blå Alpina-skiver.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder