Allroad-utgave av Audi A3

Audi A3 begynner å bli gammel, trass i en forsiktig oppgradering for et års tid siden. Nå er etterfølgeren på beddingen, med klare linjer fra konseptbilen Steppenwolf.

Allroad-utgave av Audi A3
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den nye Audi A3 blir større, mer komfortabel og får en bredere motorpalett enn dagens A3. I tillegg kommer en Allroad versjon, som vil hente mange av løsningene fra konseptbilen Steppenwolf som Audi viste under bilutstillingen i Paris i fjor.

Det er likevel ikke bare som leverandør av løsninger konseptet Steppenwolf er aktuell. For i den nye A3, så vel som A3 Allroad, finner vi igjen linjene fra Steppenwolf. Designmessig blir A3 med andre ord barsk, noe den også må være for å kunne hevde seg mot den stadig mer jålete konkurransen.

Direkteinnsprøytede bensinmotorer

Skallet på A3 hviler på plattformen til neste generasjon Volkswagen Golf, og på motorsiden vil Golf og A3 ha tilnærmet samme palett. For A3 sitt vedkommende betyr det fire- og sekssylindrede bensinmotorer, hvor inngangen blir en 1,6 liter. I toppen rundes det av med en V6-motor med et slagvolum på 3,2 liter. I tillegg vil Audi utstyre A3 med bensinmotorer med direkte innsprøytning. Audi kaller motorene for FSi, og at de har vist seg effektive beviser ikke minst seieren under årets 24-timers løp på Le Mans. Der vant Audi med nettopp en direkteinnsprøytet FSi motor.

Dieselmotorer

Allroad-utgave av Audi A3

Trass i at moderne bensinmotorer er effektive, moderate i forbruk og slipper ut stadig mindre skadelige avgasser, vinner dieselmotorene stadig terreng. Audi vil etter alt å dømme utstyre A3 med en rekke dieselmotorer hvor den minste blir en 1,4-liter, som vi kjenner fra A2. Også 1,9 literen og V6 motoren med 2,5-liters slagvolum er kjente størrelser, men mye tyder på at de vil bli oppgraderte før de havner under A3 sitt panser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Quattro og multitronic

Med unntak av de kraftigst motoriserte A3 utgavene, som får quattro som standard, vil Audi være tro mot forhjulsdriften også i A3. Quattro kan likevel leveres som tilleggsutstyr til alle modeller. Det kan også Audi sin trinnløse girkasse Multitronic. I tillegg kan den nye A3 leveres både med en fem-trinns manuell girkasse og en seks-trinns manuell girkasse.

Fem dørs utgaver

Allroad-utgave av Audi A3

Selv om spionbildene viser A3 som tre-dørs utgave kommer den med fem-dører. Det gir den et forsprang i forhold til BMW og Mercedes-Benz som kun leverer Compact og Sportcoupe med tre dører. Det er ikke klart når Audi viser sin nye A3, heller ikke når den settes i produksjon.

  • Her kan du lese flere nyheter om Audi

  • Les våre tester av Audi