Alle typer refleksvester godkjennes

I morgen, 1. mars, innføres krav om refleksvest i bil. Vegvesenet har i dag bestemt seg for å droppe de opprinnelige typegodkjenningskravene.

Opprinnelig hadde Statens Vegvesen planlagt å stille krav om at refleksvester i bil skulle tilfredsstille de såkalte EN-471-kravene (vester for profesjonelt bruk). Så ble det klart at Vegvesenet ville åpne for de rimeligere EN-1150-vestene (vester for fritidsbruk). Nå har Vegvesenet bestemt seg for å droppe alle krav, noe som betyr at alle typer refleksvester vil bli godkjent. Det betyr at du kan velge fritt.

Vegvesenet understreker imidlertid at de anbefaler vester som tilfredsstiller EN-471 og EN-1150-kravene. Årsaken til at det ikke innføres et påbud om å velge disse standardene, er at Vegvesenet har mottatt informasjon om at refleksvest-importører og -forhandlere har problemer med å skaffe mange nok vester av denne typen.

Alle typer refleksvester godkjennes


Vi kommer senere i dag tilbake med en stor artikkel som inneholder alt du trenger å vite om det refleksvest-kravet som innføres i morgen.