Alle merker

Bilmerke: Alle
Modell: Alle
Motor: Alt
Årsmodell:
Kilometerstand:

Problem: Bruktbil med automatgir.
Føler at et mye stilt spørsmål rundt bruktbilkjøp er om biler med automatiske gearkasser er noen "ustabile" biler å kjøpe når bilen har gått mye, som f.eks. opp mot 200.000. I mange "salgsmeldinger" på biler står det ofte "gearkasse byttet ved så og så mange km" Er gearkassene begynt å bli utslitt ved så mange km?

En automatkasse er jo som kjent DYRT å få skiftet og reparert, så kjedelig om den ryker etter du har kjøpt en slik bil. Er det mye sikrere å kjøpe biler med manuelle kasser? Og hva tar raskt "knekken" på en autokasse...

Håper på å få et raskt svar på dette da jeg står på dørterskelen til et slikt bilkjøp. Og som sikkert de fleste andre bruktbilkjøpere lurer på.
På forhånd takk for hjelpen!!

Svar: Litt vanskelig å gi noe bra svar på dette da det er veldig avhengig av bruk og stell av de aktuelle bilene. Men egentlig er en automatkasse veldig bra, og kan vare bilens levetid dersom den blir passet på. Noen biler har dårlige automatkasser, og dette i tillegg til dårlig service på bilen og ekstrem bruk vil ikke være bra for bilen eller for kjøper. Skal man dra tunge lass, slik som campingvogn eller noen favner med ved, så må man eventuelt sette på en ekstra oljekjøler slik at oljen ikke blir for varm. På denne siden finner du mye bra stoff om automatgir her.