Alkolås i Volvo

Volvo lanserer et nytt produkt neste år som skal forebygge promillekjøring. Det må bli effektivt siden bilen ikke starter hvis du ikke blåser "rent".

Publisert
Sist oppdatert
Alkolås i Volvo

Alkolås i Volvo

  1. Store bilder


I følge pressemeldingen fra Volvo er de den første bilprodusenten som tilbyr denne type utstyr, og de sier videre at 1 av 3 dødsulykker i trafikken er alkoholrelaterte. De to andre store årsakene til skader er for høy fart og mangelfull bruk av bilbelte.

Alcoguard, som produktet heter, vil bli tilgjengelig som tilleggsutstyr i S80, V70 og XC70 fra 2008. Senere i 2008 vil det også blir tilgjengelig på mindre modeller.

Alcoguard består av en brenselcelle, den samme teknologien som politiet bruker i hele Europa, og før bilen kan startes må fører ta en blåsetest i en trådløs håndholdt enhet. Denne lades og oppbevares i midtkonsollen. Pusten blir analysert og hvis pusten innholder over 0,2 promille alkohol vil ikke bilen starte. Hvis man ikke har promille vill selvsagt bilen starte. Denne teknologien fungerer slik at man ikke kan bruke sykkelpumpe, kompressor eller lignende for ta testen. Det må blåses!

Resultatet vises ved hjelp av tre LED-lamper.

Grønn: 0.0 - 0.1 promille. Bilen starter.

Gul: 0.1 - 0.2 promille. Bilen starter, men fører bør ikke kjøre bil.

Rød: mer enn 0,2 promille. Bilen starter ikke.

Her kan du regne ut promillen din. (Så sant du husker hvor mye du har drukket vel og merke).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer