Alfa Spider

Som vi har visst en stund og som vi har vist frem i form av spionbilder kommer også Alfa Spider. Spider er kabrioletvarianten av Brera og kommer også med firehjulsdrift sammen med den største motoren.

Alfa Spider

Alfa Spider

  1. Store bilder
Alfa Spider


Da vi prøvekjørte Brera på testbanen til Fiat så vi Spideren bli testet med omfattende kamuflasje. Allerede da fikk vi vite at den skulle vises på bilutstillingen i Geneve i mars.

Alfa har ikke sluppet noen interiørbilder av bilen, men vi regner med at det er helt likt som i Brera. Alfa kaller det selv vakket og sofistikert. Du finner lenk til prøvekjøringen av Brera i bunnen av denne saken.

Motorer

Spider kommer med to motorer, hvorav den ene er koblet til den gode firehjulsdriften Q4. Det er den største motoren som har firehjulsdrift og det er bra. 260 hestekrefter på forhjulene er mye, men på GT har Alfa likevel valgt denne løsningen. Brera, Spider og 159 har Q4 sammen med denne motoren. Dette er en firehjuldsrift som ikke bare gjør fremkommeligheten bedre, den er også med på å friske opp kjøreegenskapene. 260-hesteren er en 3,2-liter som også har 322 newtonmeter og som produserer en akselerasjonen fra 0 til 100 på rundt 7 sekunder. Alfa har ikke oppgitt dette, men Brera ligger på 6,8 og kabrioletene er vanligvis litt tregere.

Den andre motoren er en 2,2-liters firesylindret motor med 185 hestekrefter og 230 newtonmeter. Den har forhjulstrekk og vil nok av prismessige årsaker bli "bestselgeren" her hjemme.

Priser

Vi har enda ikke fått tilgang til prisene på hverken Brera eller Spider, men har tidligere gjettet på at Brera vil koste omtrent 550.000 kroner med 2,2-liter og 750.000 med 3,2-liter. Importøren har foreløpig valgt å ikke motbevise våre gjetninger og vi regner med at Spider havner i samme gate. Lansering i Norge blir i juni.

For mer informasjon: Les saken om Brera.

Her finner du store bilder av Alfa Spider.

Her finner du testkjøring av Brera.

Her finner du mer Alfa Romeo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder