Alfa Romeo skal rule i Geneve

En ny modell er på trappene. Snart har vi svaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryktene gikk på sensommeren i 2010 at Alfa Romeo skulle vise frem en ny konseptbil i anledning sitt 100-års jubileum. Dette ble lenge antatt å finne sted på Pebble Beach, du vet pampenes årlige lekegrind i Monterey, sør for San Francisco. Forundringen var likevel stor, da lite skjedde, og bilen dukket aldri opp.

En Alfa-drøm

Summen av rykter

Nå er ryktene enda sterkere om at bilen skal dukke opp under bilmessen i Geneve i begynnelsen av mars, og navnet er ventet å bli 4C GTA. Designen er således ventet å være veldig lik sin slektning 8C Competizione, med et sterkt innslag av konseptbilen 2uettottanta. Det betyr en mindre og mer økonomisk pakke. Dermed spekuleres det også i at den skal få en liten firesylindret motor på 1,75 liter, med 265 hk som ytelser. Dette styrker likheten med 2uettotanta, konspetbilen som Pininfarina hadde med seg til Genève for et år siden.

Så nære, men så langt fra

Se bildeserie av 2uettottanta:

Foto: Pininfarina
Foto: Pininfarina
Foto: Pininfarina
Foto: Pininfarina
Foto: Pininfarina
Foto: Pininfarina
Foto: Pininfarina
Foto: Pininfarina
Foto: Pininfarina


Prisverdig?

Dersom dette faller på plass som ryktene tilsier, så vil bilen være med å dra Alfa Romeo tilbake til gamle høyder, og sette følelser i sving igjen når det gjelder italienske biler. Vi har lenge hatt en liten angst for utstrålingen de italienske bilene har gitt i den senere tid. Pengene har talt i alt for stor grad, og gnisten har stått i fare for å dø ut. Noen entusiaster vil selvfølgelig alltid bestå, men nå kan det være at de får selskap igjen. Med den rette motoriseringen kan 4C GTA ende opp med samme avgiftsgrunnlag som Alfa Romeo Giullietta, for denne motoren havner garantert der etter hvert også. Om 4C GTA kommer til å få de mindre motorene, som 1,4 Multiair (170 hk) er uvisst.

Verdens mest sexy bil er toppløs

Som videoen forteller, dette kan være en realistisk drøm.Italia er utvilsomt det beste stedet man kan reise på prøvekjøring jobbe som biljournalist. Der tyskerne hytter med neven, står italienerne og jubler med tommelen i været. De har bensin i blodet, og nå kan det være de får påfyll.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!