Alfa Romeo med firehjulsdrift light

Flere og flere velger å satse på firehjulsdrift. Alfa Romeo er intet unntak, men det finnes ulemper med en slik løsning.

Alfa Romeo har i dag firehjulsdrift på 159, Brera og Spider. Felles for alle er at vekten og drivstofforbruket er blitt i høyeste laget. På de minste modellene, 147 og GT, har man derfor valgt å satse på en annen løsning for å plante alle kreftene ned i bakken også ut av svinger og på glatt underlag.

Q2 er navnet og er en mekanisk differensialbrems som jobber gjennom en tradisjonell torsen-differensial. Resultatet er at kreftene fordeles mellom de to fremhjulene slik at det hjulet med mest grep får mest krefter.

Om traksjonen ikke blir fullt så god som med vanlig firehjulsdrift, slipper man i alle fall vekttillegget og den økte friksjonen i drivlinjen.

Fra 323.000

Alfa Romeo med firehjulsdrift light

Alfa Romeo med firehjulsdrift light

  1. Store bilder


Vi har ikke fått muligheten til å prøvekjøre systemet ennå, men de første rapportene fra utenlandske medier vitner om at det fungerer etter hensikten. Det er i første omgang kun 1,9 JTD med 150 hestekrefter som kan leveres i sammenheng med Q2. I 147 begynner prisene på 323.000 kroner. I Alfa GT er utgangsprisen 410.000.

Begge Q2-versjonene kjennetegnes ved blant annet større hjul, krommede eksosrør, spesielle sidespeil og Q2-emblemer. Begge modellene er allerede klare for levering.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Alfa Romeo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder