Alfa Romeo kommer med SUV

Alfa Romeo tar opp hansken og kaster seg inn i kampen mot BMW X3 og nært forestående Audi Q5. Under skallet på en Fiat Palio skjuler det seg teknikk som skal benyttes i den kommende kompakt-SUVen.

Bildene viser en såkalt testmule. Man har benyttet karosseriet til den italienske småbilen Fiat Palio og puttet inn teknikk som man skal bruke i den kommende SUVen fra Alfa hvis navn er ukjent. At Alfa Romeo kommer med en SUV, kommer ikke som noen stor overraskelse. Allerede i 2003 viste de et konsept på en kompakt sådan, Kamal (se store bilder), og siden har det gått rykter om en produksjonsvariant. At testingen nå er i gang bekrefter ryktene, men bildene forteller oss også at det trolig er en stund til bilen er klar for markedet. Når man tester ut teknikk innpakket i et annet karosseri, er det som regel fordi noe ferdig karosseri ikke er bygget og vi må nok belage oss på å vente et par år før bilen er klar.

Aktuell teknologi

Alfa Romeo kommer med SUV

  1. Store bilder
Bildet er manipulert Vis mer


Alfa Romeo har allerede i dag flere modeller med firehjulsdrift, så den teknologien burde ikke by på noen problemer. Også motorer og girkasser er tilgjengelige. Fiat og GMs 1,9-liters dieselmotor med 150 hestekrefter burde være høyaktuell i så måte. Det samme er den bensindrevne 3,2-literen som vi finner i 159 og Brera/Spider. I tillegg har Alfa et par firesylindrede bensinmotor som også kan gjøre nytten, men i og med at det er såpass lenge til bilen kommer på markedet, er mye ennå usikkert.

I likhet med de fleste andre i klassen kommer Alfa til å være mer fokusert på onroad enn offroad.

Knallhard konkurranse

Vår bildeleverandør Automedia tror Alfa vil posisjonere seg under BMW X3 og Audi Q5 i pris. Land Rover Freelander og kommende Mercedes-Benz GLK er også konkurrenter som trolig kommer til å koste mer. Mer aktuell som konkurrent blir da Volkswagen Tiguan som er ventet innen et års tid, for ikke å snakke om gjengen med folke-SUVer fra Asia. Det er altså nok av konkurrenter å bryne seg på, og Alfa vil være blant de aller siste som kaster seg på SUV-bølgen. Så gjenstår det bare å se om det er for sent…

  • store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Alfa Romeo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder