Alfa Romeo kommer med SUV

Alfa Romeo tar opp hansken og kaster seg inn i kampen mot BMW X3 og nært forestående Audi Q5. Under skallet på en Fiat Palio skjuler det seg teknikk som skal benyttes i den kommende kompakt-SUVen.

Bildene viser en såkalt testmule. Man har benyttet karosseriet til den italienske småbilen Fiat Palio og puttet inn teknikk som man skal bruke i den kommende SUVen fra Alfa hvis navn er ukjent. At Alfa Romeo kommer med en SUV, kommer ikke som noen stor overraskelse. Allerede i 2003 viste de et konsept på en kompakt sådan, Kamal (se store bilder), og siden har det gått rykter om en produksjonsvariant. At testingen nå er i gang bekrefter ryktene, men bildene forteller oss også at det trolig er en stund til bilen er klar for markedet. Når man tester ut teknikk innpakket i et annet karosseri, er det som regel fordi noe ferdig karosseri ikke er bygget og vi må nok belage oss på å vente et par år før bilen er klar.

Aktuell teknologi

Alfa Romeo kommer med SUV

Alfa Romeo kommer med SUV

  1. Store bilder
Bildet er manipulert
Bildet er manipulert Vis mer


Alfa Romeo har allerede i dag flere modeller med firehjulsdrift, så den teknologien burde ikke by på noen problemer. Også motorer og girkasser er tilgjengelige. Fiat og GMs 1,9-liters dieselmotor med 150 hestekrefter burde være høyaktuell i så måte. Det samme er den bensindrevne 3,2-literen som vi finner i 159 og Brera/Spider. I tillegg har Alfa et par firesylindrede bensinmotor som også kan gjøre nytten, men i og med at det er såpass lenge til bilen kommer på markedet, er mye ennå usikkert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I likhet med de fleste andre i klassen kommer Alfa til å være mer fokusert på onroad enn offroad.

Knallhard konkurranse

Vår bildeleverandør Automedia tror Alfa vil posisjonere seg under BMW X3 og Audi Q5 i pris. Land Rover Freelander og kommende Mercedes-Benz GLK er også konkurrenter som trolig kommer til å koste mer. Mer aktuell som konkurrent blir da Volkswagen Tiguan som er ventet innen et års tid, for ikke å snakke om gjengen med folke-SUVer fra Asia. Det er altså nok av konkurrenter å bryne seg på, og Alfa vil være blant de aller siste som kaster seg på SUV-bølgen. Så gjenstår det bare å se om det er for sent…

  • store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Alfa Romeo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder