Alfa Romeo 159 GTA: Mot M3!

Alfa Romeo jobber med en sportslig topputgave av 159. GTA blir tilnavnet og BMW M3 målestokken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynner å bli en stund siden forgjengeren 156 GTA gikk ut av produksjon, men nå jobber italienerne med en sportsligere, og ikke minst raskere utgave også av 159. Det avslører disse spionbildene som viser en testbil med store felger, enderør og luftinntak, de typiske kjennetegnene på heftige toppmodeller med mye motor og kjøreglede i fokus.

Firehjulsdrift

I motsetning til hva 156 hadde, får 159 GTA firehjulsdrift, og det muliggjør sterkere motorer. 156 GTA hadde 250 hestekrefter og dagens betydelige tyngre 159 3,2 JTS har 260. Splitter nye BMW M3 har for øvrig fått 420 hestekrefter, men vi er usikre på om Alfa Romeo sikter seg inn helt oppi denne ligaen hvor Audi RS4 og snart Mercedes-Benz C63 AMG også befinner seg.

400 hk?

image: Alfa Romeo 159 GTA: Mot M3!

Alfa Romeo 159 GTA: Mot M3!

  1. Store bilder
image: Alfa Romeo 159 GTA: Mot M3!


Trolig blir det snakk om en biturbo-utgave av den foreløpige toppmotoriseringen 3,2 JTS, men mange mener også at en Ferrari/Maserati-V8’er er mer sannsynlig. Rent teknisk skulle det derfor uansett ikke være noe i veien for å ta ut rundt 400 hestekrefter. Med tanke på 159s tiltagne vekt, er det kanskje også nødvendig for å ha noe å si blant alle de motorstinne mellomklassebilene det finnes i dag.

Slankekur

Når det er sagt har ryktene lenge versert om en real slankekur for hele 159-familien, inkludert kupeen Brera og roadsteren Spider. Et slikt tiltak ville kunne gjort den i utgangspunktet spenstige italieneren riktig morsom, ikke minst i GTA-versjon.

Det er ikke klart når en eventuell GTA-versjon av Alfa Romeo 159 kommer på markedet. Ut fra bildene å dømme, er man trolig et lite stykke unna ennå. Det vil si sannsynligvis minst et års tid.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Alfa Romeo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder