Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Alfa Romeo 156 (1999)

Vil du ikke være helt (Audi) A4 når du velger brukt familiebil? Da bør du kanskje vurdere italiensk. Alfa Romeo 156 er sporty, pen og du får den billig.

Rust, sviktende elektronikk og et kvalitetsomdømme på nivå med tilliten til opsjonshungrige næringslivsledere var oppfatningen av Alfa Romeo før i tiden. Men i 1997 så det ut til å endre seg. Tegnet av Audis nåværende sjefsdesigner Walter Da Silva, tok 156 pusten fra de fleste. Den ble attpåtil kåret til ”Årets bil” i 1998 (skjønt det er jo ikke alltid et godt tegn...)

LES OGSÅ:

Motorutvalget besto av en 120-hesters 1,6-liter, en 1,8-liter på 144 hester, en 2-liter på 155 hester samt en dieselmotor på 2,4 liter og 136 gamp. Dessuten flagskipet: En frisk 2,5-liters V6’er som leverte 190 hester. Denne ble toppet i 2002 av GTA-modellen med 3,2-liter og 250 hester. I 2000 kom stasjonsvognsutgaven Sportwagon og i 2004 ble firehjulstrekk-versjonene Q4 og Crosswagon lansert sammen med en liten facelift. 156 ble erstattet av 159 i 2005.

Det sydlandske temperamentet gjør seg gjeldende ute på landeveien. 156 har et avansert understell som byr på fremragende kjøreegenskaper og den ligger svært godt på veien! Motoren tikker litt ved kaldstart, men kvikner fort til liv og yter som om det var en 2-liter. Den er turtallsvillig og imponerende! Girspaken er lang som en paraply, men smetter likevel lett og smidig mellom girene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
Designet på midtkonsollen satte ny standard i 1997. Interiøret er frekt, annerledes og penere enn det meste annet av familiesedaner fra 90-tallet. Litt hardplast, men det er overkommelig. Plassen er ok for fire.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
Noen mennesker følger stimen og andre tør gå sine egne veier. Alfa-eiere følger sjelden noen stim. De var gjerne ressurssterke menn med sans for det gode liv - og pen design.
I dag styrer kunnskapsløse biluinteresserte unna når de hører navnet. Alfa-eiere hilser på hverandre langs veien og de vil hylle deg for ditt valg. Den gemene hopen mellom disse partene har nok den oppfatning at bilen er pen, men at den er et sjansespill.

Alfa Romeo 156 er uansett en bil som velges med hjertet før hjernen. Forholdet mellom tilbud og etterspørsel avgjør som kjent prisen på varer. Alfa Romeo 156 er ikke mest etterspurt og det gir deg mye bil for pengene. I brukttester har den kommet ut med litt varierende resultater. Du finner eksemplarer fra under 30 000 kroner. For biler med 1,6-liter bør du finne et bra eksemplar for 50 000 kroner uten for lang kjørelengde. Legger du på noen titalls tusen kan du sikre deg en herlig V6…

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Alfa Romeo 156

+ Pent design, god å kjøre

– Kan dukke opp skumle feil

Se alle våre tester