<strong><b>GAMMEL KJENNING:</strong></b> GTV er en gammel kjenning. Den ble produsert fra 1995 til 2006. Nå er den tilbake, og den ser vanvittig bra ut.  Foto: AUTOMEDIA
GAMMEL KJENNING: GTV er en gammel kjenning. Den ble produsert fra 1995 til 2006. Nå er den tilbake, og den ser vanvittig bra ut. Foto: AUTOMEDIA Vis mer

Alfa GTV er tilbake

Alfa Romeo fikk mye skryt da de lanserte 4c i fjor. Nå kommer de igjen med en ny bil, denne gangen er det en gammel kjenning.

Publisert
Sist oppdatert

Alfa GTV er en klassiker, ikke bare blant Alfa Romeo-elskere, men også blant andre autofile sjeler. Alfa Romeo er et av de bilmerkene i verden som spiller mest på følelser.

LES OGSÅ: Nye Alfa Romeo Giulietta

Alfa-elskerne har alltid sett gjennom fingrene på de tekniske problemene og manglene som merket desseverre har blitt kjent for å slite med, fordi bilene har sjel og er laget med kjærlighet.

I fjor kom Alfa Romeo 4c, en vakker liten skapning som brummer like godt som den kjører. Ingen servostyring, vakker lyd, en radio som kun er til pynt og monocockpit i carbon. En bil det er vanskelig å ikke like, og som gir deg en forståelse av hvorfor Alfa-familien er som den er.

<strong><b>STOR SUKSESS:</strong></b> Alfa Romeo høstet mye ros da de i fjor lanserte 4c. En vakker liten hissigpropp som oser av kjøreglede. Foto: RUNE NESHEIM
STOR SUKSESS: Alfa Romeo høstet mye ros da de i fjor lanserte 4c. En vakker liten hissigpropp som oser av kjøreglede. Foto: RUNE NESHEIM Vis mer


LES OGSÅ: Vi har testet Alfa Romeo 4c

Vender tilbake

Alfa har nå bestemt seg for å lage en ny GTV Coupé. Som vanlig er det lite å si på designet. Den er mindre, lettere og raskere enn sin forgjenger med det samme navnet.

En liten hake: Bildet er ikke Alfas offisielle, men et manipulert bilde fra Automedia - våre spionfotografer. Men det skal sies at de ofte treffer blink!

Vi må altså være tålmodige en stund til før vi finner ut om den nye sportsbilen blir akkurat slik - eller noe annerledes.

Den forrige generasjonen GTV, som står for Gran Turismo Veloce, ble produsert fra 1995 til 2006. Den var da en fireseters coupè. Om den nye modellen vil får fire seter er det noe vanskelig å avgjøre ut i fra det bildet vi har fått, men det ser ut til at det vil bli en toseter, slik som den tidligere Spider-utgaven.

Vakre linjer

I perioden fra 1993 til 2004 ble det produsert omlag 39.000 spidere og 41.700 GTV-er. Det blir spennende å se om denne GTV'en vil bli en suksess.

Foreløpig vet vi lite om hva den vil koste, men den blir nok antakelig ikke billig. Uansett, det er lite å utsette på designet.

Bilen ser i våre øyne fabelaktig ut, med vakre rene linjer, lang front og en velutformet hekkk. Akkurat slik vi forventer av Alfa Romeo.

Vi håper derfor det er slik den blir seende ut til slutt...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer