Agent 007-bilen klar

I den nye Bond-filmen basert på den første boken om den hemmelige agenten blir en variant av Aston Martin DB9 fremkomstmiddelet på landeveien.

Agent 007-bilen klar
Agent 007-bilen klar
Aston Martin DBR9
Aston Martin DBR9 Vis mer


Ifølge designsjefen hos Aston Martin er DBS noe midt imellom gateversjonen av DB9 og løpsbilen DBR9. Og det indikerer vel at bilen i seg selv vil være en stylet utgave av DB9.

Den nye filmen skal hete "Casino Royale", kommer før jul, og den nye James Bond er Daniel Craig.

Overtar for Vanquish

I forrige film, "Die Another Day", kjørte James Bond en Vanquish utstyrt med en 5,9-liters V12 som leverte 460 hestekrefter. Dagens DB9 hoster opp 456 hestekrefter og ligger dermed ikke langt bak effektmessig, men er større og tyngre.

Siden forrige film er toppmodellen Vanquish oppgradert, i dagens versjon leverer Vanquish S 527 hestekrefter.

Toyota, Renault og Sunbeam

Agent 007 har kjørt mye rart, tidligere har firmabiler fra agentens eget hjemland vært det vanligste. Innimellom har det sneket seg inn både japanske og franske biler, men oftest har det vært nettopp Aston Martin som har vært favorittkjøretøyet.

Den første Bond-bilen var en Sunbeam Alpine Convertible. Toyota har vært representert med 2000 GT Convertible, og Renault leverte en Renault 11 til filmen "A view to a kill". Hele listen over tidligere Bond-biler finner du på en av lenkene under.

Store bilder av Aston Martin DBS.

Store bilder av Aston Martin DB9 i gateversjon.

  • Den forrige Bond-bilen: Aston Martin Vanquish.
  • Bilder av Aston Martin Vanquish.
  • Oversikt over alle Bond-bilene.